Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης: Η Ιαπωνία εκτοξεύει σε τροχιά έναν αναγνωριστικό δορυφόρο νέας γενιάς

Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης: Η Ιαπωνία εκτοξεύει σε τροχιά έναν αναγνωριστικό δορυφόρο νέας γενιάς

Η πρώτη γενιά δορυφόρων IGS-Optical/Radar εκτοξεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2003

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA), μαζί με τη Mitsubishi Heavy Industries, εκτόξευσαν με επιτυχία και τοποθέτησαν σε τροχιά έναν αναγνωριστικό δορυφόρο νέας γενιάς.
Η Mitsubishi ανέφερε σχετικά στον επίσημο ιστότοπο.
Το όχημα εκτόξευσης H-2F-48 εκτοξεύτηκε από το συγκρότημα εκτόξευσης Yoshinobu του Διαστημικού Κέντρου Tanegashima, που βρίσκεται στην επαρχία Kagoshima, στις 26 Σεπτεμβρίου 2024.
Το ωφέλιμο φορτίο του πυραύλου αποτελούνταν από έναν αναγνωριστικό δορυφόρο νέας γενιάς – «IGS-Radar 8» της Mitsubishi Electric (MELCO).


24092602.jpg.webp

Ο νέος δορυφόρος θα βελτιώσει τις δυνατότητες πληροφοριών της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής πληροφοριών για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας και της Κίνας.
Επιπλέον, ο δορυφόρος IGS-Radar 8 θα λειτουργεί παράλληλα με τον οπτικό δορυφόρο IGS-Optical 8, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2024.
Επί του παρόντος, η Ιαπωνία έχει οκτώ δορυφόρους IGS σε τροχιά σε δύο διαμορφώσεις: για συλλογή οπτικών δεδομένων (IGS-Optical) και επιτήρηση ραντάρ (IGS-Radar).
Η ανάπτυξη δορυφόρων αναγνώρισης στην Ιαπωνία ξεκίνησε το 1998, μετά τη δοκιμή των βαλλιστικών πυραύλων Taepodong-1 από τη ΛΔΚ.
Επιπλέον, η χρήση των πληροφοριών που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπόκειται σε μεγάλη καθυστέρηση και κόστισε περισσότερα από 10.000 $ ανά εικόνα.
Η πρώτη γενιά δορυφόρων IGS-Optical/Radar εκτοξεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2003.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης