Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως στη Μ. Ανατολή – Ισραήλ: Ξεκινάμε χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Έτοιμο για κάθε σενάριο το Ιράν

Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως στη Μ. Ανατολή – Ισραήλ: Ξεκινάμε χερσαία εισβολή στον Λίβανο - Έτοιμο για κάθε σενάριο το Ιράν
Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν επίσης ότι έχουν κινητοποιήσει δύο εφεδρικές ταξιαρχίες για τις επιχειρήσεις τους στα βόρεια σύνορα
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμο να εξαπολύσει περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο, που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, είναι το Ισραήλ…
Όπως φαίνεται λοιπόν, οι Ισραηλινοί θα το πάνε μέχρι τέλους.
Ήδη οι πληροφορίες που έρχονται είναι πώς στα σύνορα με τον Λίβανο έχουν αναπτυχθεί ισραηλινά τανκς και στρατιωτικές δυνάμεις, και γίνονται βολές.
Iσραηλινά τεθωρακισμένα, τα οποία ενεργοποιήθηκαν αφού η Hezbollah επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Βηρυτό μαζί με αρκετούς άλλους ανώτερους διοικητές, αναπτύσσονται κατά μήκος των λιβανέζικων συνόρων.
«Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερη από τον τελευταίο του πόλεμο κατά της Hezbollah το 2006 και θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση των υποδομών των μαχητών κατά μήκος των συνόρων για να απομακρυνθεί η απειλή για τις ισραηλινές συνοριακές κοινότητες» δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητηθούν ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Σαρωτικές οι εκκαθαρίσεις του Ισραήλ – Νεκρός και ο Nidal Abdel-Aal, επικεφαλής του Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης στον Λίβανο


Η IDF και η Shin Bet (Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ) επιβεβαίωσαν την εξόντωση του Nidal Abdel-Aal, Επικεφαλής του Παραρτήματος του Λιβάνου του PFLP (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), ανακοίνωσε ο στρατός τη Δευτέρα (30/9/2024).
Μαζί του εξοντώθηκε και ο Imad Odeh, ο οποίος ήταν ο Επικεφαλής του Στρατιωτικού Γραφείου του PFLP στο Λίβανο.
«Ο Abdel-Aal οργάνωσε τρομοκρατικές επιθέσεις και τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας τρομοκρατικής υποδομής». ανέφερε το IDF.
Ο Abdel-Aal σκηνοθέτησε τη βομβιστική επίθεση με λεωφορείο στο Beitar Illit στις 9 Μαρτίου 2023 και την επίθεση με πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα στη διασταύρωση Huwara στις 25 Μαρτίου 2023, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες του IDF.
«Οι δύο τρομοκρατικοί πυρήνες που πραγματοποίησαν τότε τις επιθέσεις συνελήφθησαν από το Shin Bet», τόνιζε η ανακοίνωση.
Το PFLP ανέφερε σε δήλωση τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι τρεις από τους ηγέτες του σκοτώθηκαν σε φερόμενη ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο την περιοχή Κόλα της Βηρυτού, σύμφωνα με το Reuters και το Sky News Arabic.
53d0a35aa253f55f226f93695cc25821_XL.jpg

Προς εισβολή στον Λίβανο το Ισραήλ – Το μήνυμα του υπ. Άμυνας, Yoav Gallant

Την εισβολή του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Yoav Gallant
, ο οποίος μιλώντας σε δυνάμεις του στρατού στα βόρεια εδάφη του Ισραήλ, είπε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων και εσάς».
Όπως είπε ο Gallant, η επιστροφή των 60.000 Ισραηλινών στα σπίτια τους στα βόρεια εδάφη – έχουν φύγει λόγω των πυρών της Hezbollah – είναι πλέον «η αποστολή του IDF».
Απευθυνόμενος σε σώματα τεθωρακισμένων κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο ο Gallant τόνισε ότι «η εξόντωση του Nasrallah είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά δεν είναι το τέλος.
Η επιστροφή των κατοίκων του Βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους θα ενεργοποιήσει όλες τις δυνατότητές μας περιλαμβανομένων υμών».
 
Ιράν: Θα απαντήσουμε στο Ισραήλ - Δεν θα στείλουμε στρατό

Καμία επιθετική ενέργεια του Ισραήλ δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, το οποίο ωστόσο διαμηνύει πως δεν σκοπεύει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να συνδράμουν την Hezbollah.
«Το Ιράν δεν θα αφήσει αναπάντητη ούτε μια από τις επιθετικές ενέργειες του Σιωνιστικού καθεστώτος.
Το καθεστώς δεν θα μείνει ατιμώρητο για τα εγκλήματά του»  υπογράμμισε ο Nasser Kanani, εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ.
Το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή και είναι σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου μετά τη δολοφονία του Hassan Nasrallah επισημαίνει το ιρανικό ΥΠΕΞ.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-29_221101_1.png


Biden (ΗΠΑ): Ανησυχώ πολύ για τη Μέση Ανατολή, πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός τώρα


Κατάπαυση του πυρός εδώ και τώρα ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές ότι το Ισραήλ ετοιμάζει περιορισμένη χερσαία εισβολή στον Λίβανο.
Συγκεκριμένα, όταν ο Biden, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στη Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ για το εάν αισθάνεται άνετα με τα σχέδια του Ισραήλ και τις αναφορές που δείχνουν ότι ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη περιορισμένη χερσαία εισβολή στον Λίβανο, απάντησε:
«Ανησυχώ περισσότερο από όσο πιστεύετε και νιώθω άνετα με το να σταματήσουν.
Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

Στους 1.000 οι νεκροί, πάνω από 6.000 οι τραυματίες

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Ain El Delb του νότιου Λιβάνου αυξήθηκε σε 45, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Ο προηγούμενος αριθμός που είχε δοθεί από το υπουργείο χθες το βράδυ ήταν 32.
Ένας εργαζόμενος στην πολιτική άμυνα το χαρακτήρισε «κυριολεκτική σφαγή», έχοντας εργαστεί σε ένα τόσο καταστροφικό θέαμα μετά την ισοπέδωση δύο οικιστικών συγκροτημάτων.
Πιστεύεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 50 τραυματίες.
Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 105 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Όπως αναφέρεται, από την έναρξη των επιχειρήσεων του Ισραήλ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, ενώ πάνω από 6.000 έχουν τραυματιστεί.
Εκτιμάται ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι – περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού – έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης