Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρίβει προς τα… δεξιά ο Retailleau - Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών θέλει δημοψήφισμα για τη μετανάστευση και συντάσσεται με Le Pen

Στρίβει προς τα… δεξιά ο Retailleau - Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών θέλει δημοψήφισμα για τη μετανάστευση και συντάσσεται με Le Pen

Ο Retailleau πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν είναι συνταγματικά δυνατό να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα

Σχετικά Άρθρα
Ο Bruno Retailleau, ο υπουργός Εσωτερικών της νέας γαλλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι επιθυμεί αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας και δημοψήφισμα για τη μετανάστευση.
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η σκληρή δεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) υποστήριξε σθεναρά ένα τέτοιο δημοψήφισμα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό LCI στις 29 Οκτωβρίου, ο Retailleau φάνηκε να υιοθετεί την πρόταση RN, υποδεικνύοντας την στροφή της κυβέρνησης προς τη Δεξιά σχετικά με τη μαζική μετανάστευση.
«Όπως εκατομμύρια Γάλλοι, νομίζω ότι η μετανάστευση δεν είναι ευκαιρία», είπε και πρόσθεσε ότι ήθελε να κινητοποιήσει «όλα τα μέσα» για να «μειώσει τη μετανάστευση στη Γαλλία», ενώ παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει θαυματουργή λύση».
Ο Retailleau πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν είναι συνταγματικά δυνατό να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα, κάτι που είπε ότι λυπάται βαθιά και ζήτησε αλλαγή του Συντάγματος.
«Η μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που έχει ανατρέψει τη γαλλική κοινωνία τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά ο γαλλικός λαός δεν επιτρεπόταν ποτέ να μιλήσει γι' αυτό», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης