Τελευταία Νέα
Διεθνή

Teknofest - Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αεροδιαστημικής της Τουρκίας ξεκινά και θα είναι επίδειξη στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος

Teknofest - Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αεροδιαστημικής της Τουρκίας ξεκινά και θα είναι επίδειξη στρατιωτικής και τεχνολογικής ισχύος

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ζυγά έτη εκτός Κωνσταντινούπολης

Σχετικά Άρθρα
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας της Τουρκίας, το Teknofest, ξεκινά την Τετάρτη (2/10/2024) στη νότια πόλη Άδανα, υποσχόμενο μια συναρπαστική πενθήμερη γιορτή καινοτομίας και τεχνολογίας στο αεροδρόμιο Sakirpasa.
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές επιδείξεις με πολεμικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και ελικόπτερα, παράλληλα με σεμινάρια, συνόδους κορυφής, διαγωνισμούς και εκθέσεις.
Η φετινή έκδοση θα αναδείξει τεχνολογικούς διαγωνισμούς σε διάφορες κατηγορίες, όπως έξυπνες μεταφορές, σχεδιασμός πυραύλων, βιοτεχνολογία, ρομποτική, ιπτάμενα αυτοκίνητα, πύραυλοι και μη επανδρωμένα υποβρύχια συστήματα.
Αναδεικνύοντας το ανταγωνιστικό πνεύμα, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο Teknofest Champions League, όπου νικητές από διαγωνισμούς τεχνολογίας που περιλαμβάνουν 790.000 ομάδες και πάνω από 1,65 εκατομμύρια συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για ένα έπαθλο 500.000 τουρκικών λιρών (περίπου 14.600 $).
Αυτός ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες και σκοπό έχει να παρουσιάσει τις κορυφαίες ομάδες τεχνολογίας της χώρας.
Διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Τουρκικής Ομάδας Τεχνολογίας (T3 Foundation) σε συνεργασία με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, το Teknofest έχει πλούσια ιστορία να διοργανώνεται σε διάφορες τουρκικές πόλεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ζυγά έτη εκτός Κωνσταντινούπολης και στη μητρόπολη τις υπόλοιπες χρονιές.
Πέρυσι, για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε τρεις τοποθεσίες:
την Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της Άγκυρας, και το θέρετρο του Αιγαίου, τη Σμύρνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης