Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι Ουκρανοί ελέγχουν λιγότερο από το 1% του εδάφους του Luhansk

Ρωσία: Οι Ουκρανοί ελέγχουν λιγότερο από το 1% του εδάφους του Luhansk
Μετά την εκδίωξη τους από την Makeyevka
Με την κατάληψη της Makeyevka, οι ρωσικές δυνάμεις έδιωξαν τα ουκρανικά στρατεύματα από τον τελευταίο μεγάλο οικισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk που ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο του Κιέβου υποστηρίζει ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός αναλυτής, Andrey Marochko.
«Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να επισημάνω ότι η Makeyevka ήταν ο τελευταίος σημαντικός οικισμός στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk που τελούσε υπό τον έλεγχο του εχθρού.
Τώρα, είναι ασφαλές να πούμε ότι σχεδόν όλη η Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk έχει απελευθερωθεί και οι Ουκρανοί μαχητές ελέγχουν λιγότερο από το 1% της επικράτειάς της» υποστήριξε ο Marochko, επισημαίνοντας ότι «ένα μικρό κομμάτι γης» στην περιοχή Svatovo και Kremennaya παραμένει ακόμα υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
«Ωστόσο, κρίνοντας από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στη γραμμή εμπλοκής, μπορώ να πω ότι η πλήρης απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk δεν είναι πολύ μακριά» επισήμανε ο Marochko.
Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι η πόλη Makeyevka είχε απελευθερωθεί μέσω επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης