Τελευταία Νέα
Διεθνή

Atlantic: Τα όπλα της Δύσης δεν συμβαδίζουν με τις καινοτομίες του πολέμου στην Ουκρανία – Η χώρα θα παραδοθεί

Atlantic: Τα όπλα της Δύσης δεν συμβαδίζουν με τις καινοτομίες του πολέμου στην Ουκρανία – Η χώρα θα παραδοθεί
Οι όποιες εξελίξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο συντομότερο δυνατό χρόνο συναντούν αντίσταση από τη Ρωσία
Τα δυτικά οπλικά συστήματα που παρέχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας γίνονται γρήγορα απαρχαιωμένα στο πλαίσιο πολλών στρατιωτικών καινοτομιών που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Atlantic.
«Η ταχύτητα της καινοτομίας στο πεδίο της μάχης έχει καταστήσει ορισμένα προβεβλημένα δυτικά οπλικά συστήματα ουσιαστικά παρωχημένα από τη στιγμή που θα παραδοθούν», ανέφερε το Atlantic.
Οι όποιες εξελίξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο συντομότερο δυνατό χρόνο συναντούν αντίσταση από τη Ρωσία και οι καινοτομίες δημιουργούνται με τέτοιο ρυθμό που παρακάμπτουν την καθυστερημένη αμυντική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.
Αναφέρεται το παράδειγμα των εκτοξευτών πυραύλων HIMARS, η αποτελεσματικότητα των οποίων συνεχίζει να μειώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 375 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.
Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών διασποράς για πυροβολικό και HIMARS MLRS, πυραύλων για Javelin και αντιαρματικών πυραύλων.
Επιπλέον, ο Biden είπε ότι αποφάσισε να μεταφέρει κατευθυνόμενες βόμβες μεγάλης εμβέλειας JSOW στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης