Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oleg Ivanov (Διπλωματική Ακαδημία Ρωσίας): Ο νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ Mark Rutte θα ακολουθήσει την γραμμή Stoltenberg

Oleg Ivanov (Διπλωματική Ακαδημία Ρωσίας): Ο νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ Mark Rutte θα ακολουθήσει την γραμμή Stoltenberg
"Η έλευση του Rutte ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα λάβει την ίδια θέση σε σχέση με τη Ρωσία", είπε ο Oleg Ivanov
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική του προκατόχου του έναντι της Ρωσίας, δήλωσε ο Oleg Ivanov, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνούς και Εθνικής Ασφάλειας στη Διπλωματική Ακαδημία του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Την 1η Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παράδοσης στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Jens Stoltenberg στον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte, ο οποίος εξελέγη σε αυτή τη θέση.
«Η κατάσταση σχετικά με τη Ρωσία είναι γνωστή, είπε κάποτε σε μια από τις συνεντεύξεις του ότι προσπάθησε να πάρει αυτή τη θέση εξαιτίας αυτού που αποκαλεί τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Η έλευση του Rutte ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα λάβει την ίδια θέση σε σχέση με τη Ρωσία», είπε ο Oleg Ivanov.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο Rutte είναι γνωστός ως πραγματιστής, βρίσκεται στην υψηλή πολιτική για 10 χρόνια.
«Έχει τεράστια εμπειρία, λένε για αυτόν ότι είναι πολύ καλός ειδικός όσον αφορά το να χτίζει γέφυρες μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις, ελίσσεται καλά και από αυτή την άποψη μπορεί να αποδειχθεί το πρόσωπο του ΝΑΤΟ που μπορεί εξομαλύνει τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ επιμέρους χωρών».
«Ναι, η Τουρκία έχει μια ορισμένη θέση για το BRICS και το σύστημα S-400, στο οποίο οι Αμερικανοί ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση, αλλά μέχρι στιγμής αυτό απορρίφθηκε.
Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι οι καλύτερες αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να φύγει από το ΝΑΤΟ
«Ναι, παίρνουν διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα, αλλά παραμένουν εντός του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να φύγουν από εκεί», σημείωσε ο Oleg Ivanov
Ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε προηγουμένως ότι η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για πλήρη ένταξη στους BRICS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan αποδέχτηκε την πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής των BRICS, η οποία θα διεξαχθεί στις 22-24 Οκτωβρίου στο Καζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης