Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγορές - Ασία: Rebound 2% για τον Nikkei στο Τόκιο μετά το sell off - Αργία στην Κίνα

Αγορές - Ασία: Rebound 2% για τον Nikkei στο Τόκιο μετά το sell off - Αργία στην Κίνα
Κλειστές παραμένουν οι αγορές σε Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Τρίτη, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να ανακτά μέρος των απωλειών της Δευτέρας.
Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,95%.
Κλειστές παραμένουν οι αγορές σε Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα.
Η ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνει κλειστή για το υπόλοιπο της εβδομάδας, λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας.

Στο επίκεντρο ο Powell

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell.
Οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία παραμένουν και, ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να προεξοφληθεί μία νέα μείωση επιτοκίων, ανέφερε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μιλώντας στο National Association for Business Economics Annual Meeting -στο Nashville των ΗΠΑ.
Όπως είπε ο αξιωματούχος, εάν η οικονομία των ΗΠΑ αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που αναμένεται, τότε η νομισματική πολιτική θα προσαρμοστεί σε μία πιο «ουδέτερη τάση», επισήμανε.

Τα βλέμματα στην Τράπεζα της Ιαπωνίας

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η τριμηνιαία έρευνα «tankan» της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών παρέμεινε σταθερή στο 13, υποδηλώνοντας βελτιωμένες προοπτικές για τις επιχειρηματικές συνθήκες.
Ένας θετικός αριθμός υποδηλώνει ότι περισσότερες εταιρείες διατηρούν αισιόδοξες προοπτικές για τις επιχειρηματικές συνθήκες από εκείνες που αισθάνονται απαισιόδοξες.
Η έρευνα παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με τον αντίκτυπο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια, ιδίως μετά τον τερματισμό των αρνητικών επιτοκίων τον Μάρτιο και την αύξηση του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου της στο 0,25% τον Ιούλιο.
Η Ιαπωνία ανακοίνωσε επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας της για τον Αύγουστο μειώθηκε στο 2,5% από 2,7% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς.
Το δολάριο διαπραγματεύεται στα 144,00 γεν, από 143,62 γεν.
Τη Δευτέρα, ο Nikkei σημείωσε ραγδαία πτώση σχεδόν 5%, καθώς οι αγορές αντέδρασαν στην επιλογή του Shigeru Ishiba να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.
Ο Ishiba επρόκειτο να αναλάβει τα καθήκοντά του την Τρίτη μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Fumio Kishida.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης