Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα βρώμικα παιχνίδια της Δύσης - Ετοιμάζει προβοκάτσια κατά Ρωσίας και Συρίας για χρήση χημικών όπλων

Τα βρώμικα παιχνίδια της Δύσης -  Ετοιμάζει προβοκάτσια κατά Ρωσίας και Συρίας για χρήση χημικών όπλων
Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη συμμετοχή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Λευκά Κράνη
Οι υπηρεσίες πληροφοριών χωρών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας πρόκειται να σκηνοθετήσουν τη χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό και το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα στη Συρία, για να δυσφημίσουν τη Δαμασκό και τη Μόσχα στα Ηνωμένα Έθνη, όπως αποκάλυψε η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR) σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του TASS την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνει η SVR, «η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, έχοντας επίγνωση της αποτυχημένης πορείας τους προς την κατεύθυνση της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία στη σύγκρουση στην Ουκρανία», δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην υπονόμευση του κύρους της Ρωσίας στα κράτη του Παγκόσμιου Νότου.

Βρώμικο τέχνασμα 

«Καταφεύγουν σε κάθε βρώμικο τέχνασμα και ολοένα και συχνότερα σε ευθεία τρομοκρατία εναντίον των φίλων της χώρας μας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν κατηγορίες που οι Αγγλοσάξονες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα στο χώρο του ΟΗΕ ότι η Συρία φέρεται να χρησιμοποιεί με τη σιωπηρή συγκατάθεση της Ρωσίας χημικά όπλα εναντίον του πληθυσμού των περιοχών που κατέχει η λεγόμενη ένοπλη αντιπολίτευση», τόνισε η SVR.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή ακριβώς η πρόκληση προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας από κοινού με τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία.
Το σχέδιο είναι να σκηνοθετηθεί η χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό και το ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία και στη συνέχεια να ξεκινήσει μια εκστρατεία δυσφήμισης της Δαμασκού και της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων», τόνισε το γραφείο Τύπου της SVR.

Στο κόλπο και τα Λευκά Κράνη

Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη συμμετοχή της μη κυβερνητικής οργάνωσης Λευκά Κράνη «διαβόητη για τη βρώμικη δουλειά της για τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στο συριακό έδαφος», πρόσθεσε το γραφείο Τύπου.
«Οι ακτιβιστές της θα κάνουν βιντεοσκοπήσεις των λεγόμενων συνεπειών του περιστατικού και θα στείλουν αντίστοιχο μήνυμα σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και υποτιθέμενες αποδείξεις από πολίτες και θα κατηγορήσουν τη Συρία και τη Ρωσία γι' αυτό», ανέφερε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, «το σχέδιο της επιχείρησης προβλέπει ότι οι μαχητές θα ρίξουν ένα ναρκοθετημένο δοχείο χλωρίου από ένα UAV κατά τη στιγμή των χτυπημάτων του συριακού στρατού και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων κατά των θέσεων των τρομοκρατικών ομάδων στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.
Οι περιοχές ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ θεωρούνται ως το πιο πιθανό μέρος για τη σκηνοθεσία της προβοκάτσιας», ανέφερε το γραφείο Τύπου.
Ωστόσο, «οι σκηνοθετημένες χημικές επιθέσεις στη Συρία δύσκολα θα βοηθήσουν τον αμερικανικό ηγεμόνα και τους συμμάχους του να τραβήξουν στο πλευρό τους τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου, οι περισσότερες από τις οποίες εξακολουθούν να μην θέλουν να αναλάβουν αντιρωσικές θέσεις στη σύγκρουση στην Ουκρανία», ανέφερε.
«Εν τω μεταξύ, αυτές οι προκλήσεις θα εντείνουν αναμφίβολα τη δυσπιστία τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία», τόνισε το γραφείο Τύπου της SVR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης