Διεθνή

Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Γερμανία - Μυστηριώδης γυναίκα διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα μέσω ...αξιωματούχου της AfD

Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Γερμανία - Μυστηριώδης γυναίκα διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα μέσω ...αξιωματούχου της AfD
«Η κατηγορούμενη φέρεται να ενεργούσε ως κατάσκοπος για μια κινεζική μυστική υπηρεσία», τονίζουν οι γερμανικές αρχές
Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν την Τρίτη 1/10 μία γυναίκα, κατηγορώντας την ότι παρείχε πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες του Πεκίνου, μέσω ενός πράκτορα που εργαζόταν για βουλευτή της ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο του Δημόσιου Κατήγορου ανακοίνωσε ότι η Yaqi X. εργαζόταν σε μια εταιρεία logistics στο αεροδρόμιο Leipzig/Halle και από τα μέσα Αυγούστου 2023 έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2024, έδινε επανειλημμένα πληροφορίες σχετικά με πτήσεις, φορτία και επιβάτες σε έναν υπάλληλο της κινεζικής μυστικής υπηρεσίας, τον Jian G.
«Αυτό περιλάμβανε κυρίως πληροφορίες για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και ατόμων με συνδέσεις με γερμανική εταιρεία άμυνας», ανέφερε η δήλωση της εισαγγελίας.
«Η κατηγορούμενη φέρεται να ενεργούσε ως κατάσκοπος για μια κινεζική μυστική υπηρεσία», πρόσθεσε.
Εκτός από τη σύλληψη, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι και στον χώρο εργασίας της γυναίκας, η οποία παραμένει υπό κράτηση.
Ο Jian G. συνελήφθη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αφού οι γερμανικές αρχές ανακάλυψαν τη δράση του, ενώ εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο του Maximilian Krah, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Ο Krah προσέλαβε τον Jian G. ως βοηθό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 και, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο Jian G. φέρεται να παρέδιδε πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο Krah ήταν ο επικεφαλής υποψήφιος του AfD στις φετινές ευρωεκλογές, αλλά μετά τη σοκαριστική σύλληψη τον Απρίλιο οδήγησε στην καρατόμησή του από την αντιπροσωπεία του κόμματος — αν και επανεξελέγη για ακόμη μία θητεία, καθώς το κόμμα δεν μπορούσε να τον αφαιρέσει από το ψηφοδέλτιο.
Το ίδιο το AfD εκδιώχθηκε από την ομάδα "Ταυτότητα και Δημοκρατία" — η οποία τελικά εξελίχθηκε στην Ευρωομάδα  "Πατριώτες για την Ευρώπη" — και μετά τις εκλογές το AfD σχημάτισε μία νέα ακροδεξιά ομάδα, την "Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης