Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους

Εκκενώσεις 30 χωριών διέταξε το Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο ανώτερος αξιωματούχος πρόσθεσε:
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούν το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης.
Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι δεν έχει ακόμη εντοπίσει εναέρια απειλή από το Ιράν.
Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως προετοιμασμένα, είπε ο εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα έχει επιπτώσεις.

Τι αναφέρει το BBC

Αν και το Ισραήλ επισήμως διατείνεται πως πρόκειται για μία μικρής κλίμακας επιχείρηση, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν πολλοί διεθνείς αναλυτές, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη του νέου αυτού κεφαλαίου που άνοιξε στην σύγκρουση του Τελ Αβίβ με τους εχθρούς του στη Μέση Ανατολή.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το BBC σε άμεση ανάλυσή του, όλα θα εξαρτηθούν από την αντίδραση του Ιράν και από το εάν θα αποφασίσει να απαντήσει.
Προς το παρόν πάντως, η Τεχεράνη ίσως θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για στρατιωτική εμπλοκή, γι’ αυτό και δεν υπάρχει κινητικότητα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), επιχειρούν και προωθούνται σε αρκετά χωριά στα νότια του Λιβάνου.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους περίπου 30 συνοριακών χωριών στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν λέγοντάς τους να κατευθυνθούν βόρεια του ποταμού Αουάλι, σχεδόν 35 μίλια από τα σύνορα, καθώς το Ισραήλ διεξήγαγε, όπως είπε, «περιορισμένες» επιδρομές στο Λίβανο.
Εκτός από τα 30 χωριά που κατονόμασε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, πολλά χωριά νότια του ποταμού Awali, συμπεριλαμβανομένης της Σιδώνας και της νότιας πόλης της Τύρου, δεν κλήθηκαν να εκκενώσουν.
«Οι IDF δεν θέλουν να σας βλάψουν και για τη δική σας ασφάλεια πρέπει να εκκενώσετε τα σπίτια σας αμέσως» δήλωσε Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος σε ανάρτησή του στο Χ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα ενημερώσει τους κατοίκους πότε θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης