Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρ' oλίγον ... όλεθρος στην Alaska - Ο ελιγμός του ρωσικού Sukhoi SU-35 που τρομοκράτησε τον Αμερικανό πιλότο του F-16 (vid)

Παρ' oλίγον ... όλεθρος στην Alaska - Ο ελιγμός του ρωσικού Sukhoi SU-35 που τρομοκράτησε τον Αμερικανό πιλότο του F-16 (vid)
Το περιστατικό προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ με τον ανώτατο αξιωματικό της NORAD και έναν από τους γερουσιαστές της Αλάσκας να αντιδρούν εντόνως
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την παρ' ολίγον σύγκρουση μεταξύ ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-35 και ενός F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που στάλθηκε για να το αναχαιτίσει.
Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται το ρωσικό αεροσκάφος να έρχεται πίσω από την κάμερα και να περνάει ξυστά από το αμερικανικό αεροσκάφος, μόλις ελάχιστα μέτρα δίπλα του κοντά στην Αλάσκα.
Το περιστατικό προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ με τον ανώτατο αξιωματικό της NORAD και έναν από τους γερουσιαστές της Αλάσκας να αντιδρούν εντόνως.
«Η συμπεριφορά ενός ρωσικού SU-35 ήταν μη ασφαλής, αντιεπαγγελματική και έθεσε σε κίνδυνο τους πάντες – όχι αυτό που θα έβλεπες σε μια επαγγελματική αεροπορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πτέραρχος Gregory Guillot, της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής (NORAD), καταδικάζοντας το περιστατικό.

To video που ανήρτησαν οι Αμερικανοί



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης