Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και Βρετανία είναι υπέρ των χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία, το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον... «αντιστέκονται»

Γαλλία και Βρετανία είναι υπέρ των χτυπημάτων βαθιά στη Ρωσία, το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον... «αντιστέκονται»
Οι ΗΠΑ, που παραδοσιακά θεωρούνταν το κύριο «γεράκι» της δυτικής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία, δεν βιάζονται να πάρουν γρήγορες αποφάσεις αυτή τη φορά
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, μια νέα ισορροπία δυνάμεων εμφανίστηκε στο ΝΑΤΟ η οποία αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς αναλυτές. Το ερώτημα εάν πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας όπλα του ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει ρήγμα μεταξύ των βασικών μελών της συμμαχίας.
Η διαμάχη αφορά το ενδεχόμενο να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος εντός των συνόρων του 1991, τα οποία αναγνωρίζονται επίσημα από τις νόμιμες χώρες του ΝΑΤΟ.
Οι κύριοι υποστηρικτές της παραχώρησης αυτού του δικαιώματος στην Ουκρανία έγιναν η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.
Το Λονδίνο και το Παρίσι ήταν τα πιο επιθετικά προς τη Μόσχα τους τελευταίους μήνες, ζητώντας αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων πιθανών χτυπημάτων σε ρωσικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείουν τη χρήση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας και επίσης υποστηρίζουν τη βίαιη επέμβαση σε περιοχές όπως η Υπερδνειστερία και η Βαλτική Θάλασσα, όπου η Ρωσία έχει επίσης τα δικά της συμφέροντα.
Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν πάρει πιο επιφυλακτική θέση.
Η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο γνωρίζουν τον κίνδυνο πιθανής κλιμάκωσης της σύγκρουσης από τέτοιες ενέργειες. Οι ΗΠΑ, που παραδοσιακά θεωρούνταν το κύριο «γεράκι» της δυτικής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία, δεν βιάζονται να πάρουν γρήγορες αποφάσεις αυτή τη φορά, ειδικά με φόντο τις προειδοποιήσεις της Μόσχας για πιθανές συνέπειες. Η Γερμανία, με τη σειρά της, συνεχίζει να παίζει το ρόλο του «διπλωματικού συντονιστή» και υποστηρίζει την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύγκρουση, αποφεύγοντας την άμεση στρατιωτική επέμβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης