Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Biden διέταξε τον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει το Ισραήλ στην κατάρριψη των πυραύλων

Λευκός Οίκος: Ο Biden διέταξε τον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει το Ισραήλ στην κατάρριψη των πυραύλων
Ο Biden διέταξε τον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει την άμυνα του Ισραήλ και να καταρρίψει πυραύλους που στόχευαν το Ισραήλ
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη 1/10 το βράδυ ότι ο πρόεδρος Joe Biden και η αντιπρόεδρος Kamala Harris παρακολουθούν την κατάσταση στο Ισραήλ και λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από τις ομάδες εθνικής ασφαλείας τους.
Ο Biden διέταξε τον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει την άμυνα του Ισραήλ και να καταρρίψει πυραύλους που στόχευαν το Ισραήλ.

Το μήνυμα Biden 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή» έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ο Biden, μετά από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Αντιπρόεδρο Harris και την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου νωρίτερα.
Οι ΗΠΑ όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, στέλνουν στρατεύματα στη Μέση Ανατολή προκειμένου - όπως αναφέρει - να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.
Το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους προς το Ισραήλ και αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις 19:45 ότι είδαν πυραύλους πάνω από την Ιορδανία, σύμφωνα με ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες.
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης