Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα σκορπίσει τρόμο - Πυρηνικό ολοκαύτωμα ετοιμάζουν οι IDF - Όλοι οι πιθανοί στόχοι τους

BBC: Η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα σκορπίσει τρόμο - Πυρηνικό ολοκαύτωμα ετοιμάζουν οι IDF - Όλοι οι πιθανοί στόχοι τους
«Αυτή τη φορά το Ισραήλ θα απαντήσει με σφοδρότητα»...
Αναπόφευκτη θεωρούν οι διεθνείς αναλυτές την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που δέχτηκε από το Ιράν το βράδυ της Τρίτης 1 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, όπως τονίζει το BBC το Ισραήλ πιθανότατα θα ανταποδώσει στο Ιράν με πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι έκανε τον Απρίλιο, όταν το Ιράν έστειλε εκατοντάδες drones και πυραύλους.
Τότε το Ιράν είχε απαντήσει σε ισραηλινό χτύπημα στο προξενείο του στη Δαμασκό και το Ισραήλ πραγματοποίησε μια μικρή και συμβολική πυραυλική επίθεση σε στόχο κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Ουσιαστικά έδειξε ότι μπορούσε να χτυπήσει τον Ιράν αλλά δεν προχώρησε παραπέρα.
Με την επίθεση της Τρίτης 1/10 το Ιράν δείχνει ότι δεν μένει αδιάφορο στην δολοφονία του ηγέτη της Hezbollah Hassan Nasrallah και στην εισβολή στον Λίβανο.
«Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα ενεργήσουμε όπου και όποτε αποφασίσουμε», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος των IDF Daniel Hagari, διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο».

«Αυτή τη φορά το Ισραήλ θα απαντήσει με άλλου τύπου σφοδρότητα...»

Αυτή τη φορά η απάντηση του Ισραήλ θα είναι διαφορετική προβλέπουν το BBC καθώς και άλλα ΜΜΕ διεθνούς εμβέλειας.
Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε πόλεμο με τους εχθρούς του και βλέπει τις ενέργειές του ως αποτρεπτικό μέσο για τους εχθρούς του όσο και ως εξάλειψη των απειλών που αντιμετωπίζει.
Την ώρα που ο επικεφαλής του ΟΗΕ καλεί σε τερματισμό των εχθροπραξιών συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ που θα αποφασίσει το εύρος της απάντησης.
Πιθανολογείται ότι οι στόχοι του θα μπορούσαν να είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αλλά και οι βάσεις των Φρουρών της Επανάστασης και οι θέσεις εκτόξευσης των πυραύλων.
Ομως μια αντεπίθεση από το Ισραήλ μπορεί να προκαλέσει γενικότερη ανάφλεξη και ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του και εύχεται να μην κλιμακωθεί και άλλο ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης