Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι και ο υπερηχητικός τελευταίας τεχνολογίας Fattah-2

Ιράν: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι και ο υπερηχητικός τελευταίας τεχνολογίας Fattah-2
Το Ιράν υποστηρίζει ότι τουλάχιστον το 80% των πυραύλων κατάφεραν να ξεπεράσουν το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας
Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο πόσοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι συνολικά ήταν 180 βαλλιστικοί- όχι όλοι νέας τεχνολογίας- αλλά και πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς «Fattah-2».
Οι αναφορές για 500 πυραύλους σχετίζεται και με τα δολώματα που χρησιμοποίησαν οι Ιρανοί.
Προφανώς, πολλοί εξ αυτών ήταν δολώματα για την Ισραηλινή αεράμυνα το περιβόητο Iron Dome ή σιδερένιος θόλος απέτυχε.
Από τους 180 βαλλιστικούς πυραύλους, οι 100 πύραυλοι , ήτοι το 55% των βαλλιστικών πυραύλων, βρήκε στόχους.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι τουλάχιστον το 80% των ιρανικών πυραύλων κατάφεραν να ξεπεράσουν το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας και να χτυπήσουν στόχους στο έδαφος του εβραϊκού κράτους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο πηγή ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβές.

Για πρωτη φορά Fattah-2

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς «Fattah-2», ο οποίος είναι εξοπλισμένος με υπερηχητική κεφαλή ολίσθησης οχήματος, που σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να κάνει ελιγμούς και με εξαιρετικές ταχύτητες, γεγονός που τον κατατάσσει στις κατηγορίες Hypersonic Glide Vehicle (HGV) και Hypersonic Cruise Missile (HCM).
'Αλλωστε, πρόκειται γοα την εξέλιξη του αρχικού εγχώριου υπερηχητικού πυραύλου Fattah με βεληνεκές 1.400 km και ταχύτητα 13 Mach, που ισοδυναμεί με περίπου 16.000 χλμ/ώρα. Διαθέτει έναν σφαιρικό κινητήρα που λειτουργεί με στερεό καύσιμο και κινητά ακροφύσια, επιτρέποντας σημαντικούς ελιγμούς τόσο εντός όσο και εκτός της ατμόσφαιρας της Γης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης