Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι μήνυμα έστειλε το Ιράν με την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Η παγίδα...

Τι μήνυμα έστειλε το Ιράν με την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ – Η παγίδα...
Εάν αποδειχθεί ότι η επίθεση του Ιράν ήταν αναποτελεσματική, τότε το Ισραήλ θα συνεχίσει να απειλεί την Τεχεράνη και τους συμμάχους της
Πριν από την χθεσινή πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, πολλοί αναλυτές υποστήριζαν πως οι Ισραηλινοί εμφανίζονταν … ατρόμητοι καθώς παρά τις ενέργειες τους τόσο στη Γάζα κατά της Hamas όσο και στον Λίβανο κατά της Hezbollah, κανείς από τους αντιπάλους τους δεν είχε αντιδράσει, στάση που εκλαμβανόταν ως αδυναμία.
Αυτήν την «παραδοχή» φέρεται πως επιχείρησε να ακυρώσει το Ιράν με την πυραυλική του επίθεση.
«Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ είναι η προσπάθεια της Τεχεράνης να διατηρήσει μια ισορροπία δυνάμεων και μια αμοιβαία αποτροπή» αναφέρει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rustam Vansu, ειδικός στον τομέα των διεθνών σχέσεων και καθηγητής στο Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη στο Πανεπιστήμιο Prince of Songkhla.
«Θεωρητικά, αυτή είναι μια προσπάθεια του Ιράν να διατηρήσει την ισορροπία αποτροπής.
Αυτό σημαίνει ότι η απειλή βίας από τη μία πλευρά μπορεί να πείσει την άλλη πλευρά να μην προσφύγει σε αυτήν.
Έτσι, εάν το Ιράν δεν απαντήσει, τότε θα χάσει την αποτρεπτική του δύναμη.
Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την ποιότητα και την ποσότητα της [στρατιωτικής] δύναμης που χρησιμοποιήθηκε.
Εάν αποδειχθεί ότι τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ και των συμμάχων του αντιμετώπισαν τους ιρανικούς πυραύλους, τότε η επίθεση του Ιράν θα σημαίνει ότι οι αποτρεπτικές του δυνάμεις δεν είναι αποτελεσματικές.
Σε αυτήν την περίπτωση το Ισραήλ θα συνεχίσει να απειλεί το Ιράν και τους συμμάχους του», είπε ο Vansu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης