Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κανένα αίτημα από Γερμανία για επικοινωνία Putin – Scholz

Ρωσία: Κανένα αίτημα από Γερμανία για επικοινωνία Putin – Scholz
Η τελευταία επικοινωνία Scholz – Putin είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022
Η Ρωσία δεν έχει λάβει κανένα επίσημο αίτημα από τη Γερμανία σχετικά με την πιθανότητα μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin και του καγκελάριου της Γερμανίας, Olaf Scholz.
«Όχι, δεν το ζήτησαν» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov στην ερώτηση για το εάν η Ρωσία έχει λάβει κάποιο αίτημα από τη Γερμανία για συνομιλία του Putin με τον Γερμανό καγκελάριο.
Υπενθυμίζεται πως χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit ανέφερε πως o Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin εντός των επόμενων εβδομάδων.
Βάσει του δημοσιεύματος, το περιβάλλον του Scholz εξετάζει το ενδεχόμενο μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 που είναι προγραμματισμένη να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Βραζιλία.
Όπως διευκρινιζόταν, μέχρι στιγμής, η Γερμανία δεν έχει καταθέσει οποιοδήποτε επίσημο αίτημα στη Ρωσία.
Εάν το πράξει, τότε ο Scholz θα γίνει ο πρώτος Δυτικός ηγέτης (και μάλιστα της χώρας που προσφέρει τη μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ) που θα επικοινωνήσει ξανά με τον Ρώσο πρόεδρο.
Η τελευταία επικοινωνία Scholz – Putin είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης