Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ξανά «μπαλόνια» σκουπιδιών πάνω από τη Νότια Κορέα - Πάνω από 5.600 αερόστατα συνολικά

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ξανά «μπαλόνια» σκουπιδιών πάνω από τη Νότια Κορέα - Πάνω από 5.600 αερόστατα συνολικά
Από τα τέλη Μαΐου, η Βόρεια Κορέα έχει ήδη πραγματοποιήσει 23 τέτοιες εκτοξεύσεις, στέλνοντας περισσότερα από 5600 μπαλόνια φορτωμένα με διάφορα είδη σκουπιδιών και προπαγανδιστικό υλικό στο έδαφος της Νότιας Κορέας
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε για άλλη μια φορά μπαλόνια σκουπιδιών στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περισσότερα από 60 από τα «αερόστατα» έχουν προσγειωθεί σήμερα 2/10 μέσα και γύρω από τη Σεούλ, εξοργίζοντας πολίτες και αρχές της Νότιας Κορέας.
Η εκτόξευση ήταν η πρώτη μετά τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν η Νότια Κορέα προειδοποίησε επίσημα τη Βόρεια Κορέα ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «αποφασιστική στρατιωτική δράση».
Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ αγνόησε τις απειλές και συνέχισε την αμφιλεγόμενη πρακτική της.
Από τα τέλη Μαΐου, η Βόρεια Κορέα έχει ήδη πραγματοποιήσει 23 τέτοιες εκτοξεύσεις, στέλνοντας περισσότερα από 5600 μπαλόνια φορτωμένα με διάφορα είδη σκουπιδιών και προπαγανδιστικό υλικό στο έδαφος της Νότιας Κορέας. Αυτές οι ενέργειες εγείρουν ανησυχίες όχι μόνο λόγω του προφανούς προκλητικού τους χαρακτήρα, αλλά και λόγω των πιθανών περιβαλλοντικών κινδύνων και κινδύνων για την υγεία που ενέχουν οι μεγάλες ποσότητες απορριπτόμενων υλικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης