Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ θέλει να κρύψει τις απώλειές του στις μάχες με τη Hezbollah αλλά δεν μπορεί - Κάθε λίγα λεπτά και ένας νεκρός στο Λίβανο

Το Ισραήλ θέλει να κρύψει τις απώλειές του στις μάχες με τη Hezbollah αλλά δεν μπορεί - Κάθε λίγα λεπτά και ένας νεκρός στο Λίβανο
Η στρατιωτική λογοκρισία του Ισραήλ δεν μπορεί να κρύψει τις απώλειες στις μάχες με τη Hezbollah
Ο ισραηλινός στρατός κρύβει το μέγεθος των απωλειών στις μάχες με τη Hezbollah, δήλωσε ο Mohamed Afif, εκπρόσωπος του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος.
«Ο αριθμός των θανάτων μεταξύ των εχθρικών δυνάμεων σήμερα είναι υψηλός, και τα νέα για την εξέλιξη αυτή άρχισαν να διαδίδονται.
Η παραδοχή των απωλειών άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και στα ΜΜΕ παρά τη στρατιωτική λογοκρισία..
Σήμερα ωστόσο ήταν εκτός ελέγχου και έπρεπε να το παραδεχτεί γιατί οι απώλειες είναι προφανείς», είπε ο Afif.

Κάθε λίγα λεπτά επεισόδιο με νεκρούς

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε λίγα λεπτά υπάρχουν αναφορές στον ισραηλινό Τύπο για ένα «μείζον επεισόδιο» στο βορρά με νεκρούς και τραυματίες.
Σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραηλινού Στρατού στον Λίβανο , η Hezbollah δήλωσε ότι είχε εμπλακεί σε μάχες με το ισραηλινό πεζικό στο νότιο χωριό Odaisey κοντά στα σύνορα.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε αργότερα ότι σκοτώθηκε ο πρώτος στρατιώτης του: ο 22χρονος Λοχαγός Eitan Yitzhak Oster από την πόλη Modiin Makabim Reut, διοικητής μιας ομάδας κομάντο στη μονάδα Egoz.
Συνολικά οι Ισραηλινοί επιβεβαίωσαν την απώλεια 8 στρατιωτών.
Οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο το βράδυ της Τρίτης (1/10/2024), λέγοντας ότι θα είναι περιορισμένη.

Μαζικά πλήγματα


Από την περασμένη εβδομάδα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί μαζικά πλήγματα σε στόχους της Hezbollah σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου.
Σύμφωνα με το Τμήμα Έκτακτων Καταστάσεων της κυβέρνησης της χώρας, από το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 1.873.
Την περασμένη εβδομάδα, αρκετές στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό εξάλειψαν υψηλόβαθμους διοικητές του λιβανικού κινήματος, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα Hassan Nasrallah.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε χτυπήματα σε αρκετές χιλιάδες στόχους.
Παρατηρητές σημειώνουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει επιτεθεί στη Hezbollah με τέτοια ένταση από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006.
Με τη σειρά της, η οργάνωση απαντά εξαπολύοντας επιθέσεις με ρουκέτες κυρίως κατά του βόρειου Ισραήλ και η εμβέλειά τους έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Κάθε μέρα, καταγράφονται δεκάδες βολές σε κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ ενώ πλήττονται και κατοικίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης