Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα είπε όλα ο Pompeo που… έπεσε θύμα φάρσας: Πρέπει να φέρουμε τη Ρωσία κοντά μας – Μεγάλος κίνδυνος για ΗΠΑ, εάν είναι μαζί με Κίνα

Τα είπε όλα ο Pompeo που… έπεσε θύμα φάρσας: Πρέπει να φέρουμε τη Ρωσία κοντά μας – Μεγάλος κίνδυνος για ΗΠΑ, εάν είναι μαζί με Κίνα
«Εάν σταματούσε αυτός ο πόλεμος (σ.σ. με Ουκρανία), θα αρχίζαμε να πείθουμε τους Ρώσους ότι είναι καλύτερα να βρίσκονται μαζί μας παρά με την Κίνα», είπε ο Pompeo
Μετά το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό οικονομικό μοντέλο για να αποτραπεί η προσέγγισή της με την ασιατική οικονομία, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της CIA και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo σε συνομιλία με τους Ρώσους φαρσέρ Vovan (Vladimir Kuznetsov) και Lexus (Alexei Stolyarov)
«Εάν σταματούσε αυτός ο πόλεμος (σ.σ. με Ουκρανία), θα αρχίζαμε να πείθουμε τους Ρώσους ότι είναι καλύτερα να βρίσκονται μαζί μας παρά με την Κίνα», είπε ο Pompeo.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό μέρος του μελλοντικού σχεδίου είναι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Ο αξιωματούχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα θέλει επίσης να γίνει μέρος του δυτικού εμπορικού συστήματος στη συνέχεια.
Ο Pompeo φέρεται να αποτελεί τον εκλεκτό του Donald Trump για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, εάν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.

Ανησυχία για την αυξανόμενη συνεργασία Ρωσίας - Κίνας

Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της ανησυχούν σοβαρά για την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.
Αυτό είχε αναφέρει προηγουμένως ο πρώην Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κένυας στον ΟΗΕ και επικεφαλής του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Martin Kimani.
«Η επιρροή των ΗΠΑ εξασθενεί και εξασθενεί γρήγορα.
Υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις που θέλουν να εδραιωθούν πιο σταθερά στον πολυμερή χώρο — από την Κίνα έως τους άλλους, και ο Παγκόσμιος Νότος έχει όλο και περισσότερο λόγο», είπε ο Kimani.
Η αποδυνάμωση της δυτικής πολιτικής είναι εμφανής στην αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να επιλύσουν ζητήματα που σχετίζονται με τους Houthi της Υεμένης και τις στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική. Ταυτόχρονα, η επιρροή της Μόσχας και του Πεκίνου σε αυτές τις περιοχές ενισχύεται.
Η εξουσία αυτών των δυνάμεων μεταξύ άλλων κρατών έχει επίσης αυξηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης