Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική παραδοχή από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ - «Αν δεν εκσυγχρονίσουμε την οπλική μας βιομηχανία, η Ρωσία θα μας εξαφανίσει»

Δραματική παραδοχή από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ - «Αν δεν εκσυγχρονίσουμε την οπλική μας βιομηχανία, η Ρωσία θα μας εξαφανίσει»
Χωρίς μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την Wallander, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να «αντιμετωπίζει τη Ρωσία»
Η Celeste Wallander, Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Διεθνείς Υποθέσεις Ασφαλείας, δήλωσε σε φόρουμ του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρειάζεται να εκσυγχρονίσει επειγόντως το στρατιωτικο-βιομηχανικό της σύμπλεγμα.
Χωρίς μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την Wallander, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να «αντιμετωπίζει τη Ρωσία».
«Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουν οι σύμμαχοι για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση είναι να αναλάβουν μια σημαντική επέκταση και εκσυγχρονισμό της στρατιωτικο-βιομηχανικής βάσης,» δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.

hq720_1.jpg
H Celeste Wallander, Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Διεθνείς Υποθέσεις Ασφαλείας

Σύμφωνα με την Wallander, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει όχι μόνο να αυξήσουν την ποσότητα της στρατιωτικής παραγωγής, αλλά και να επεκτείνουν τις δυνατότητες αυτής της παραγωγής και να επιταχύνουν την κατασκευή έτοιμων όπλων και εξοπλισμού.
Επισημαίνεται ότι πρόσφατα, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είχε δηλώσει ότι η συμμαχία δήθεν "δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Ρωσία".
Αν μη τι άλλο, τα τελευταία δύο χρόνια, η ρητορική της Δύσης έχει γίνει σαφώς πιο ειλικρινής...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης