Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,7% - Ανησυχία για τη Μέση Ανατολή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,7% - Ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας
Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία για τη Μέση Ανατολή.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,7% στις 19.039 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,1%, στις 8.302 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,8% χαμηλότερα στις 7.518 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,5% στις 33.530 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,28%, με σχεδόν όλους τους τομείς και τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται στο κόκκινο.
Οι μετοχές των ορυχείων ηγήθηκαν των απωλειών, σημειώνοντας πτώση 0,79%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν η μόνη εξαίρεση, με άνοδο 0,14%.
Τα futures των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη και μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου, που αναμένεται την Παρασκευή.


Ασία: Sell off -3% στο Χονγκ Κονγκ, άλμα +2% στο Τόκιο - Αργία στις αγορές της Κίνας

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, με τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ να υποχωρούν, καθώς το ράλι λόγω των μέτρων στήριξης από την Κίνα, φάνηκε να χαλαρώνει.
Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 3%, προερχόμενος από μια ισχυρή συνεδρίαση την Τετάρτη, όταν ο δείκτης έκλεισε πάνω από 6% υψηλότερα, σε υψηλό 22 μηνών.
Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties υποχώρησε για λίγο πάνω από 10%, παρασυρόμενος από την Longfor Group Holdings που έχασε 12,8% και η New World Development που υποχώρησε κατά 10%.
Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα παραμένουν κλειστές έως τις 8 Οκτωβρίου.
Οι κινεζικές μετοχές βρίσκονταν σε άνοδο μετά την ανακοίνωση από τις αρχές μιας σειράς μέτρων στήριξης την περασμένη εβδομάδα.

Ψυχραιμία για Κίνα

Το Πεκίνο αναμένεται να υιοθετήσει περισσότερες δημοσιονομικές πολιτικές και μέτρα στήριξης τους επόμενους μήνες, αλλά «η τελική κλίμακα και το περιεχόμενο του δημοσιονομικού πακέτου μπορεί να είναι αρκετά αυτοσχέδια και αβέβαια», ανέφερε σε σημείωμά του ο Ting Lu, επικεφαλής οικονομολόγος της Nomura για την Κίνα, σύμφωνα με το CNBC, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ασκήσουν «πιο νηφάλια αξιολόγηση» εν μέσω της πρόσφατης φρενίτιδας της αγοράς.
Οι περισσότερες ασιατικές αγορές διαπραγματεύονταν υψηλότερα, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να ηγείται με κέρδη 2,1%.
Ο ευρείας βάσης Topix πρόσθεσε 1,3%.
Η άνοδος ήρθε καθώς το γεν υποχώρησε έως και στα 147,15 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μία ημέρα αφότου σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούνιο του 2022.
Την Τετάρτη, ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shigeru Ishiba, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν υποστηρίζουν επί του παρόντος άλλη αύξηση των επιτοκίων.
Ο Ishiba παραχώρησε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda.
Η Νότια Κορέα παραμένει κλειστή για την Ημέρα του Εθνικού Ιδρύματος.
Οι αγορές της Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές για δεύτερη ημέρα καθώς πλησίαζε ο τυφώνας Krathon, φέρνοντας ισχυρές βροχές και ισχυρούς ανέμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης