Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έμειναν χωρίς άμυνα - Οι Ουκρανοί έστειλαν τις καλύτερες μονάδες τανκ στο Kursk

Έμειναν χωρίς άμυνα - Οι Ουκρανοί έστειλαν τις καλύτερες μονάδες τανκ στο Kursk
Η απόφαση της εισβολής οδήγησε στην απώλεια βασικών χωριών και πόλεων για τους Ουκρανούς λέει το Forbes
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν τις καλύτερες μονάδες αρμάτων μάχης που διέθεταν, για να εισβάλουν στην περιοχή του Kursk, η οποία οδήγησε στην απώλεια βασικών θέσεων σε εδάφη που ελέγχονταν μέχρι πρότινος από το Κίεβο αναφέρει σε δημοσίευμα του το Forbes.
Όπως επισημαίνει, αυτή η στρατηγική του Κιέβου είχε σοβαρές συνέπειες για την ουκρανική άμυνα.
Διότι στέλνοντας τις τελευταίες καλά εξοπλισμένες μονάδες της σε αυτήν την επίθεση, η ουκρανική διοίκηση στέρησε άλλες μονάδες από ζωτικής σημασίας ενισχύσεις.
Αυτό είχε ως συνέπεια, την απώλεια «πολλών βασικών χωριών και πόλεων» αναφέρει το Forbes.
Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε τα καλύτερα οχήματα μάχης της για αυτήν την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των σουηδικών οχημάτων μάχης πεζικού CV90 και των αρμάτων μάχης Strv 122 ή των γερμανικών Leopard 2A6.
«Η προθυμία της ουκρανικής διοίκησης να ρισκάρει τα τελευταία άρματα μάχης Strv 122 και Leopard 2A6 στην περιοχή του Kursk αποτυπώνει και το πόσο μεγάλη σημασία δίνει το Κίεβο σε αυτή την επιχείρηση» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως η επιχείρηση αυτή «κοστίζει στην Ουκρανία ευάλωτες πόλεις και αναντικατάστατο εξοπλισμό».
«Προς το παρόν αυτό είναι ένα τίμημα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προκειμένου να καταλάβουν και ενδεχομένως να κρατήσουν ένα μικρό μέρος της ρωσικής επικράτειας» αναφέρει το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης