Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (CIA) - Βαρύ το ιρανικό πλήγμα στο Ισραήλ: Διάτρητη... κουρτίνα ο Iron Dome, κρύβουν την αλήθεια οι Ισραηλινοί

Johnson (CIA) - Βαρύ το ιρανικό πλήγμα στο Ισραήλ: Διάτρητη... κουρτίνα ο Iron Dome, κρύβουν την αλήθεια οι Ισραηλινοί
«Έχω δει τα βίντεο και μπορείτε να δείτε τους πύραυλους να συνεχίζουν να πέφτουν βροχή και να χτυπούν στόχους - Το Ισραήλ επιβάλλει ένα μπλακ άουτ ειδήσεων», δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson, «Δεν θέλουν να κυκλοφορήσει τι συνέβη καταλήγει
Σχετικά Άρθρα
Το Ιράν εξαπέλυσε μια σημαντική επίθεση αντιποίνων κατά του Ισραήλ αργά το βράδυ της Τρίτης 1/10, δίνοντας τέλος σε πολύμηνες εικασίες σχετικά με το πώς ή εάν η χώρα θα αντεπιτεθεί μετά την προκλητική δολοφονία του ηγέτη της Hamas Ismael Haniye στην Τεχεράνη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να παρείχαν στο Ιράν διαβεβαιώσεις μετά την επίθεση εναντίον του  Haniye τον Ιούλιο ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα κινηθούν εποικοδομητικά προς την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, τερματίζοντας τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον των γειτόνων του και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 42.000 σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της περιοχής.
Η φονική επίθεση του Τελ Αβίβ εναντίον του αρχηγού της Hezbollah Hasan Nasrallah στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα διέλυσε τις ελπίδες για παύση της βίας, καθώς το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι προετοιμάζεται για μια ευρύτερη εισβολή στον Λίβανο.

To Ισραήλ χτυπήθηκε

«Έχω δει τα βίντεο και μπορείτε να δείτε τους πύραυλους να συνεχίζουν να πέφτουν βροχή και να χτυπούν στόχους.
Το Ισραήλ επιβάλλει ένα μπλακ άουτ ειδήσεων», δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Δεν θέλουν να κυκλοφορήσει τι συνέβη.
Αλλά το Ιράν διασφάλισε ότι δεν επρόκειτο να χτυπήσει και να κινδυνεύσει να σκοτώσει εκατοντάδες ή χιλιάδες Ισραηλινούς αμάχους».
«Δεν επρόκειτο να ενεργήσουν όπως οι Ισραηλινοί», υποστήριξε ο αναλυτής.
«Θεωρούν πραγματικά τους εαυτούς τους, αν θέλετε, πιο ανθρώπινους, πιο έντιμους, και λόγω της δράσης τους, νομίζω ότι μπορούν να το κάνουν αυτό».

Το Ιράν αναγκάστηκε να χτυπήσει το Ισραήλ

Ο Johnson ισχυρίστηκε ότι το Ιράν αναγκάστηκε να χτυπήσει το Ισραήλ μετά από ψευδείς διαβεβαιώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το Ισραήλ θα έπαυε τις επιθέσεις κατά των γειτόνων του μετά τη δολοφονία Haniye.
Το Ιράν εξαπέλυσε προηγουμένως μια επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ τον Απρίλιο μετά τον βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας και σκότωσε δύο Ιρανούς στρατηγούς. Η κωδική ονομασία Operation True Promise ανακοινώθηκε για την απεργία.
Η επίθεση του Ιράν την Τρίτη, που ονομάστηκε Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση ΙΙ, φαίνεται πολύ πιο ουσιαστική από το χτύπημα του Απριλίου, κατά το οποίο η συντριπτική πλειονότητα των ιρανικών πυραύλων, ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναχαιτίστηκε από το Iron Dome του Ισραήλ.
Το Ιράν φέρεται να μπόρεσε να χτυπήσει επιτυχώς ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης μιας ισραηλινής αεροπορικής βάσης όπου χτυπήθηκαν πολλά αεροσκάφη F-35 που παρείχαν οι ΗΠΑ.
Ο Johnson ισχυρίστηκε ότι η επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Nasrallah θα είχε ξεκινήσει από ένα F-35.

Το μαχητικό αεροσκάφος θα ήταν το κλειδί για οποιαδήποτε ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο.

Ο σχολιαστής συνέκρινε το Iron Dome του Ισραήλ με το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα Patriot, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αναπληρώσουν το αμυντικό σύστημα αρκετά γρήγορα ώστε να επιτρέψουν στο Ισραήλ να πολεμήσει έναν μακρύ πόλεμο φθοράς.
«Η Lockheed Martin… μπορεί να κάνει περίπου ενάμισι, ενάμιση τέταρτο [βλήματα] την ημέρα», είπε ο Johnson.
«Πιστεύω ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση…
[Το Ιράν] ειδοποίησε το Ισραήλ: «Εάν εξαπολύσετε περαιτέρω πλήγματα εναντίον μας σε οποιαδήποτε αντίποινα, θα σας χτυπήσουμε πιο δυνατά την επόμενη φορά και με περισσότερη φονικότητα». έχει την ευκαιρία να βγει πραγματικά εκτός ελέγχου».
«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι το Ισραήλ θα προσπαθήσει να εκτοξεύσει κάποια συμβατικά όπλα στο Ιράν, αλλά νομίζω ότι θα ηττηθούν», υποστήριξε ο Johnson.
«Το Ισραήλ μπορεί να μπει στον πειρασμό να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό μηχανισμό εναντίον ιρανικού στόχου», προειδοποίησε. «Αν συμβεί αυτό, τότε θα πάμε πραγματικά σε μια άλλη διάσταση, και αυτό θα γίνει πολύ, πολύ σοβαρό.

Είναι ήδη μια σοβαρή κατάσταση, αλλά θα γίνει απολύτως επικίνδυνη».

Ο αναλυτής υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν θα ήταν σε θέση να υποστηρίξει στρατιωτική εμπλοκή εναντίον πολλών εχθρών, ακόμη και με τις Ηνωμένες Πολιτείες να το υποστηρίζουν.
«Το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να διεξάγει έναν πολυμέτωπο πόλεμο και δεν έχει το στρατηγικό βάθος για να πολεμήσει πολέμους φθοράς.
Και σε αυτό ακριβώς έχει μπει τώρα», επεσήμανε ο Johnson.
«Δεν θα μπορέσει να τελειώσει τη Hezbollah σε μια εβδομάδα.
Δεν μπόρεσε καν να τελειώσει τη Hamas σε 12 μήνες.
Δεν πρόκειται να μπορέσει να τελειώσει τη Συρία, τους Houthi ή το Ιράν…
Αυτό δεν καταλαβαίνει το Ισραήλ.

Δεν έχει τη δυνατότητα να συντηρηθεί σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Εάν εμπλέκονται αμερικανικά πλοία που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Ιράν, τότε θα δούμε το Ιράν να αντιδρά και μπορεί ακόμη και να καταλήξουν να επιτεθούν σε ορισμένα αμερικανικά πλοία», συνέχισε.
«Αλλά σίγουρα θα αντεπιτεθούν στο Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν είναι καθόλου έξω από το δάσος, παρ' όλες τις παραληρητικές ανοησίες που λένε οι ακραίοι Σιωνιστές υποστηρικτές όταν λένε, «ωχ, το Ιράν δεν μας άγγιξε, το Ιράν δεν μας έβλαψε καθόλου».
Η εξέλιξη έρχεται καθώς οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να διατηρήσουν τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump να χαρακτηρίζεται ως υπερασπιστής του Ισραήλ.
Η αντιπρόεδρος Kamala Harris θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο, ισχυρίστηκε ο Johnson, ενώ θα προσπαθήσει επίσης να αποτρέψει μια περιφερειακή πυρκαγιά στη Μέση Ανατολή πριν από τις εκλογές.
«Η πολιτική θα υπαγορεύσει πολλές στρατηγικές στρατιωτικές αποφάσεις, δυστυχώς», είπε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης