Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki για Ιράν - Ισραήλ: Ορατός κίνδυνος να περάσουμε το πυρηνικό κατώφλι – Είμαστε στη μέση ενός κραχ, οι τράπεζες θα κλείσουν

Kiyosaki για Ιράν - Ισραήλ: Ορατός κίνδυνος να περάσουμε το πυρηνικό κατώφλι – Είμαστε στη μέση ενός κραχ, οι τράπεζες θα κλείσουν
Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου δεν είναι πια σενάριο…
Για πυρηνικό χειμώνα προειδοποιεί με ανάρτησή του στο X o γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Robert Kiyosaki, με αφορμή τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και του Άξονα της αντίστασης.
«Στο Βιετνάμ έχω πάει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 1966, ήμουν 19 χρόνων. Μετέβην στη χώρα με την ιδιότητα του ιδιότητα του αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού, με είχε στείλει ομοσπονδιακή στρατιωτική ακαδημία.
Ο πόλεμος του Βιετνάμ το 1966 ήταν ένας μικρός πόλεμος. Μας είπαν τότε, θυμάμαι, πως θα διαρκέσει μόλις λίγους μήνες.
Θυμάμαι τον υπουργό Άμυνας Robert McNamara να λέει ευθαρσώς: “H Αμερική θα στείλει τους Βιετναμέζους πίσω στη Λίθινη Εποχή”.
Το πλοίο στο οποίο υπηρετούσα μετέφερε τις βόμβες οι οποίες προορίζονταν για τα κεφάλια των Βιετναμέζων.
Η δεύτερη φορά που πήγα στο Βιετνάμ ήταν το 1972. Ήμουν 23 χρόνων, πεζοναύτης, με τον βαθμό του υπολοχαγού…
Ήμουν στη μάχη του Κουάνγκ Τρι… το 1972… οι Βορειοβιετναμέζοι διέσχισαν τη Βιετναμέζικη Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, κατευθυνόμενοι προς το Νότο, και δεν σταμάτησαν ποτέ.
Αυτή η φτωχή μικροσκοπική χώρα, με την υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας, νίκησε την πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη… τις ΗΠΑ. Εκεί έχασα μερικούς αγαπημένους φίλους» αναφέρει ο Kiyosaki και συμπληρώνει:
«Ο πόλεμος Ιράν-Ισραήλ μου θυμίζει τον πόλεμο του Βιετνάμ. Τι μάθημα πήρα τότε;
Οι μικροί πόλεμοι... μετατρέπονται σε μεγάλους πολέμους.
Δυστυχώς, οι πόλεμοι είναι επικερδείς και πολλοί άρρωστοι νεοσυντηρητικοί, όπως οι Clinton και Obama, θέλουν απλώς να γίνουν πλουσιότεροι.
Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη… πριν αυτός ο πόλεμος γίνει πυρηνικός».
Το Bitcoin «Νο 1» περιουσιακό στοιχείο

Εν συνεχεία, ορμώμενος από το τρέχον δυστοπικό περιβάλλον, όπου διαδοχικά γεωπολιτικά τσουνάμι απειλούν με πνιγμό οικονομία και αγορές, ο Kiyosaki εξηγεί γιατί θεωρεί το Bitcoin το νούμερο 1 στοιχείο ενεργητικού αυτή τη στιγμή.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στη μέση ενός κραχ και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα επιταχύνει τη συντριβή.
Μια μέρα, «θα μάθετε ότι οι πόρτες των τραπεζών είναι κλειστές», καθώς οι τραπεζίτες θα έχουν καταστρέψει την οικονομία λόγω του ότι διακινούν ψεύτικο χρήμα».
«Η αξία του Bitcoin δεν έχει να κάνει με το Bitcoin το ίδιο, αλλά με το πόσο ανίκανοι είναι οι ηγέτες μας, ο Joe Biden, o Πρόεδρος της Fed Powell και ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Janet Yellen.
Είναι εγκληματίες. (…) Απλώς συνεχίζουν να αντλούν περισσότερα χρήματα.
Και νομίζω ότι είμαστε στο τέλος της γραμμής».
Από την άλλη πλευρά, ο Kiyosaki είπε ότι το πλεονέκτημα της τεχνολογίας blockchain, στο οποίο βασίζεται το Bitcoin, είναι ότι «όλος ο κόσμος το παρακολουθεί (η τεχνολογία προσφέρει διαφάνεια)», προσθέτοντας: «Ποιος είναι ο νούμερο δύο; Κανείς δεν ξέρει.
Το νούμερο ένα του Bitcoin, γι' αυτό δεν πουλάω Bitcoin».
Επιπλέον, τόνισε τη σπανιότητα του Bitcoin που επηρεάζει άμεσα τη ζήτησή του, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια BTC…
Ακολουθεί τον νόμο του Metcalfe, ο οποίος αναφέρει ότι η οικονομική αξία ή η επιρροή ενός δικτύου είναι ανάλογη με το τετράγωνο του αριθμού των συνδεδεμένων χρηστών του συστήματος:
«Το Bitcoin ακολουθεί τον νόμο του Metcalfe, τη δύναμη των δικτύων.
Έτσι, το δικτυακό μάρκετινγκ είναι μια ισχυρή δύναμη, όπως τα McDonald's είναι ένα δίκτυο από περίπτερα για χάμπουργκερ, το Bitcoin είναι ένα δίκτυο και ακολουθεί το νόμο του Metcalfe, αλλά υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός (…) και η ζήτηση αυξάνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης