Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι άκρως επικίνδυνοι: Οι Ουκρανοί έστρεψαν ξανά το βλέμμα τους στον πυρηνικό σταθμό του Kursk - Εκτόξευσαν 4 ρουκέτες

Είναι άκρως επικίνδυνοι: Οι Ουκρανοί έστρεψαν ξανά το βλέμμα τους στον πυρηνικό σταθμό του Kursk - Εκτόξευσαν 4 ρουκέτες
Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τον στόχο και κατερρίφθη πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σταθμό
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) στόχευσαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Kursk (NPP) στο Kurchatov, αλλά τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας (AAD) κατέρριψαν όλους τους στόχους.
Αρχικά, το Mash έγραψε ότι η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, με γαλλική αεροπορική βόμβα. Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τον στόχο και κατερρίφθη πέντε χιλιόμετρα μακριά από το σταθμό.
Στο σημείο ξέσπασε φωτιά, αλλά ο πυρηνικός σταθμός και οι υποδομές του δεν υπέστησαν ζημιές.
Στη συνέχεια, το κανάλι διευκρίνισε τις πληροφορίες και ανέφερε ότι τέσσερις πύραυλοι και ένα UAV jet Palyanitsa εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση του σταθμού.
Σημειώθηκε επίσης ότι στις 11:30 ένα από τα drones πετούσε προς το Kurchatov, όπου βρίσκεται ο σταθμός.
Το Shot γράφει επίσης ότι καταγράφηκαν συνολικά τέσσερις απόπειρες επίθεσεις - όλες ανεπιτυχείς. Δεν υπήρξαν θύματα.
Πληροφορίες από το Baza, με τη σειρά του, αναφέρει ότι drones των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προσπάθησαν να επιτεθούν σε αποθήκη στο Kurchatov.
Περίπου στις 16:00, πολλά UAV πέταξαν σκόπιμα προς το Kurchatov, παρακάμπτοντας τον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Όπως σημειώνεται, τα drones έπεσαν στην περιοχή Energetikov, 200 μέτρα από κτίρια κατοικιών και έξι χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό.

Ο κυβερνήτης ανέφερε τις εκρήξεις

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Kursk, Alexei Smyrnov ανέφερε ότι στην περιοχή Κουρτσάτοφ ένα ουκρανικό UAV τύπου αεροσκάφους κατεστάλη μέσω ηλεκτρονικού πολέμου.
Ως αποτέλεσμα της πτώσης του, σημειώθηκαν εκρήξεις σε ένα διπλανό κτίριο που δεν είχε σχέση με τον πυρηνικό σταθμό.
Το πυρηνικό εργοστάσιο λειτουργεί πλέον κανονικά. «Το υπόβαθρο ακτινοβολίας στον πυρηνικό σταθμό Kursk και στην περιοχή, βρίσκεται σε επίπεδο που αντιστοιχεί στην κανονική λειτουργία των μονάδων ισχύος και δεν υπερβαίνει τις φυσικές τιμές», ανέφερε ο σταθμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης