Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ξένοι εγκαταλείπουν τον Λίβανο: Από Κίνα, Ρωσία και Αυστραλία μέχρι τις χώρες της Ευρώπης στήνονται ειδικές επιχειρήσεις

Οι ξένοι εγκαταλείπουν τον Λίβανο: Από Κίνα, Ρωσία και Αυστραλία μέχρι τις χώρες της Ευρώπης στήνονται ειδικές επιχειρήσεις

«Μας εγκλώβισε το Ισραήλ»

Σχετικά Άρθρα
Ξένοι υπήκοοι από την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή έχουν εγκαταλείψει τον Λίβανο καθώς οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Βηρυτό εντάθηκαν και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προέτρεψαν τους πολίτες τους να φύγουν.
Ορισμένες χώρες παρείχαν αεροπορικές εκκενώσεις την Πέμπτη, ενώ αλλού εκατοντάδες άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε πολυσύχναστα πορθμεία ή μικρότερα πλοία καθώς οι βόμβες έπεσαν στην καρδιά της πόλης.
Το Ισραήλ διέταξε την Πέμπτη (3/10/2024) τους κατοίκους να εγκαταλείψουν περισσότερες από 20 πόλεις στο νότιο Λίβανο, σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση που έχει προκαλέσει το Ιράν και κινδυνεύει να προσελκύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεκάδες Έλληνες και Ελληνοκύπριοι επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, πολλοί από τους οποίους παιδιά κρατούσαν μαλακά παιχνίδια και σχολικές τσάντες.

Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο, μεταξύ των οποίων 127 παιδιά, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου.
Οι ομογενείς προσπαθούν να φύγουν και οι κυβερνήσεις από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη έχουν εκπονήσει σχέδια για να βγάλουν τους πολίτες τους έξω.
Η Ρωσία διοργάνωσε ειδική πτήση για τα μέλη της οικογένειας Ρώσων διπλωματών την Πέμπτη.
Η Αυστραλία έχει οργανώσει εκατοντάδες αεροπορικές θέσεις για να φύγουν οι πολίτες της.
Ένα ισπανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε 204 άτομα που είχαν εκτοπιστεί προσγειώθηκε την Πέμπτη στην αεροπορική βάση Τορεχόν κοντά στη Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης