Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αυξημένη η πιθανότητα ενός περιφερειακού πολέμου - To Iσραήλ απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια

Τουρκία: Αυξημένη η πιθανότητα ενός περιφερειακού πολέμου - To Iσραήλ απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια
Αναφορές σε Αιγαίο και Μεσόγειο στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο της χώρας, Recep Tayyip Erdogan.
Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται αναφορά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα στην τελευταία πέμπτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται:
«Σημειώνεται ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την κατάχρηση της ειλικρινούς προσέγγισης και των προσπαθειών της για την ανάπτυξη βάσεων συνεργασίας μέσω της εγκαθίδρυσης μόνιμης σταθερότητας και ειρήνης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και τονίζεται ότι η πιο ορθή επιλογή είναι η συμπεριφορά με κοινή λογική».
Ωστόσο, βασικό θέμα στην ατζέντα του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ήταν οι εξελίξεις στη Γάζα και τον Λίβανο, καθώς και η κατάσταση στο πεδίο όσον αφορά τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων μαχητών σε Βόρειο Ιράκ και Συρία.
Η Άγκυρα προειδοποιεί για την πιθανότητα να ξεσπάσει περιφερειακός πόλεμος σε ευρύτερο γεωγραφικό πλαίσιο επισημαίνοντας την ενόχλησή της από την παρουσία αμερικανικών πλοίων στη Μεσόγειο.
«Το σημείο στο οποίο έφτασε η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία αψηφά ολόκληρη τη διεθνή τάξη, δείχνει ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση Netanyahu που απειλεί την ασφάλεια των Εβραίων στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο» συνοψίζει και προσθέτει πως «εάν το ανθρωπιστικό μέτωπο εναντίον αυτής της γενοκτονικής κυβέρνησης δεν μπορεί να υπερβεί τα λόγια και να αναλάβει δράση θα δημιουργήσει μια περιοχή αστάθειας που θα επεκταθεί πολύ πέρα από τον περιφερειακό πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης