Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baghdad Today: Ταπεινώθηκαν οι ΗΠΑ - Παρακαλούσαν τους Ιρανούς να μην βομβαρδίσουν τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ

Baghdad Today: Ταπεινώθηκαν οι ΗΠΑ - Παρακαλούσαν τους Ιρανούς να μην βομβαρδίσουν τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ
Οι ΗΠΑ έστειλαν τρία επείγοντα μηνύματα στην Τεχεράνη μέσω Ιράκ μέσα σε μισή ώρα...
Η Ουάσιγκτον απηύθυνε έκκληση στην Τεχεράνη τρεις φορές με τη μεσολάβηση της Βαγδάτης την παραμονή της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, με αίτημα να μην χτυπήσει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή, ανέφερε η ιστοσελίδα Baghdad Today, επικαλούμενη πηγή της ιρακικής κυβέρνησης.
Ο συνομιλητής σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν τρία επείγοντα μηνύματα στην Τεχεράνη μέσω Ιράκ μέσα σε μισή ώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα περιείχαν πολλά σημεία, αλλά η βασική ιδέα ήταν η εξής: «μην επιτεθείτε στις στρατιωτικές μας βάσεις».
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το Ιράν ή οι συνδεδεμένοι σχηματισμοί του να βομβαρδίσουν αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή και έλαβαν προφυλάξεις, για να αποτρέψουν τυχόν αρνητική τροπή γεγονότων που θα επέφερε μια ευρύτερη περιφεειακή κλιμάκωση.
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν την ισραηλινή στρατιωτική αεροπορική βάση «Nevatim» στην έρημο Negev.
Επιπλέον, πύραυλοι του ιρανικού στρατού που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ έπληξαν πλατφόρμες αερίου που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Ashkelon.
Οι στόχοι του Ιράν περιελάμβαναν επίσης το αρχηγείο της Μοσάντ, αντιπυραυλικά ραντάρ και συγκεντρώσεις ισραηλινών αρμάτων μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης