Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζουν πλέον τα σύγχρονα πεδία μάχης - Ένοπλα Robo-Dogs, υπερηχτικοί πύραυλοι και Drones Kamikaze

Αλλάζουν πλέον τα σύγχρονα πεδία μάχης - Ένοπλα Robo-Dogs, υπερηχτικοί πύραυλοι και Drones Kamikaze
Η Μέση Ανατολή παίρνει διαστάσεις του βιντεοπαιχνιδιού... Call Of Duty
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός περιφερειακού πολέμου, καθώς ο κόσμος περιμένει το χτύπημα αντιποίνων του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden, παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για πιθανή επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Είπε επί λέξη: «Το συζητάμε».
Δεν είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς εάν η σύγκρουση διευρυνθεί σε μια περιφερειακή "καταιγίδα" — το σύγχρονο πεδίο μάχης θα ήταν σαν το βιντεοπαιχνίδι Call of Duty: Modern Warfare.
Μόλις αυτή την εβδομάδα, το Ιράν εκτόξευσε κύματα βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών.
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν γύρω από το Ισραήλ έχουν εξαπολύσει πρόσφατα αμέτρητα πυρομαχικά ή «drones καμικάζι», επιθέσεις στη χώρα και εμπορική ναυτιλία στο θαλάσσιο πέρασμα της Νότιας Ερυθράς Θάλασσας.
Η πιο πρόσφατη τεχνολογία που μπαίνει στο πεδίο της μάχης, ήδη παρούσα στην Ανατολική Ευρώπη αλλά τώρα δοκιμάζεται στη Μέση Ανατολή, είναι οπλισμένα "σκυλιά ρομπότ" εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας και τουφέκια.
Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε στην Υπηρεσία Διανομής Οπτικών Πληροφοριών Defense δείχνει ένα Robotics Vision 60 Quadrupedal-Unmanned Ground Vehicle ή Q-UGV, οπλισμένο με αυτό που φαίνεται να είναι κύριο πεδίο μάχης που χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα M4/M16.
2024-10-03_14-49-04.png
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Q-UGV παρουσιάστηκε σε μια άσκηση επιτόπιας εκπαίδευσης στο Red Sands Integrated Experimentation Center στη Σαουδική Αραβία.
Ένας εκπρόσωπος του Κεντρικού Στρατού των ΗΠΑ είπε στο Military.com ότι το οπλισμένο Q-UGV δοκιμάστηκε με πολλά συστήματα "non-counter-sUAS" μαζί με 15 πλατφόρμες αντι-drone στο Red Sands.
Αυτά τα όπλα πολέμου που μοιάζουν με το Skynet «ενεπλάκησαν με πολλούς στατικούς επίγειους στόχους», ανέφερε ο στρατιωτικός ιστότοπος ειδήσεων.
Πέρα από το Red Sands, ο στρατός των ΗΠΑ δοκιμάζει οπλισμένους ρομποσκύλους αλλού.
Αυτά τα ρομποσκυλιά έχουν παρατηρηθεί στα πεδία των μαχών στην Ανατολική Ευρώπη.


Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας έχει υιοθετήσει επίσης αυτά τα σκυλιά «Skynet».
Η Κίνα επιδεικνύει τον στρατό της με ρομπότ σκύλους: Κινεζικά στρατιωτικά ρομπότ εξοπλισμένα με μια ποικιλία όπλων, όπως τουφέκια, εκτοξευτές χειροβομβίδων και φλογοβόλα.

Αυτό το απόσπασμα από ένα βίντεο ενός Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) δείχνει ένα σκυλί ρομπότ εξοπλισμένο με πολυβόλο να επιχειρεί σε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Κίνας και Καμπότζης.

Οι Γάλλοι

Επίσης, και ο γαλλικός στρατός δοκιμάζει το ρομπότ σκύλο Spot της Boston Dynamics σε σενάρια μάχης.

Όλη η τρελή στρατιωτική τεχνολογία που έχει εμφανιστεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αναπτύσσεται στο σύγχρονο πεδίο μάχης καθώς οι κίνδυνοι του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου παραμένουν αυξημένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης