Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εγρήγορση οι επενδυτές στην Ασία λόγω Μέσης Ανατολής - O Hang Seng στο +2%

Σε εγρήγορση οι επενδυτές στην Ασία λόγω Μέσης Ανατολής - O Hang Seng στο +2%
Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα ανοίξουν ξανά στις 8 Οκτωβρίου.
Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διαπραγματεύονταν με μεικτά πρόσημα την Παρασκευή, μετά τις απώλειες στη Wall Street, με τις ανησυχίες για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή να κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση ενόψει των στοιχείων για τις μισθοδοσίες του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2%, συνεχίζοντας το ράλι του μετά από πτώση 1% την πρώτη ώρα των συναλλαγών.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,46%.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε0,34%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,41%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας διαπραγματευόταν 0,19% υψηλότερα, ενώ ο Kosdaq σημείωνε άνοδο 0,74%.
Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα ανοίξουν ξανά στις 8 Οκτωβρίου.
Οι κινεζικές μετοχές βρίσκονταν σε άνοδο μετά την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Μεταβλητότητα

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου ξεκίνησαν με αστάθεια, σημειώνει το CNBC,  καθώς οι κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετά την πτώση των μετοχών την Τρίτη λόγω της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αβεβαιότητα, καθώς το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν περίπου 5% κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής σημειώνουν οριακές μεταβολές, λόγω των ανησυχιών ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να πλήξει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης αυτή την εβδομάδα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden σχολίασε την Πέμπτη ένα πιθανό αντίποινο του Ισραήλ κατά του Ιράν: «Το συζητάμε αυτό. Νομίζω ότι θα ήταν λίγο - ούτως ή άλλως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης