Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδιάστηκαν πλήρως οι Ισραηλινοί στον Λίβανο - Υποχωρούν ατάκτως και αφήνουν πίσω τους εξοπλισμό και τεθωρακισμένα

Αιφνιδιάστηκαν πλήρως οι Ισραηλινοί στον Λίβανο - Υποχωρούν ατάκτως και αφήνουν πίσω τους εξοπλισμό και τεθωρακισμένα
Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) επιβεβαιώθηκε ότι εισέβαλαν στη χώρα σε τέσσερις περιοχές στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βέλη του Βορρά» και έκτοτε αντιμετωπίζουν μεγάλη αντίσταση προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες
Αιφνιδιάστηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο με την αντίσταση, που συνάντησαν και υποχωρώντας εγκατέλειψαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από πηγές που συνδέονται με τη Hezbollah στις 3 Οκτωβρίου δείχνουν ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού να εγκαταλείφθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις που υποχώρησαν μετά από απόπειρα εισβολής στο Νότιο Λίβανο.
Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) επιβεβαιώθηκε ότι εισέβαλαν στη χώρα σε τέσσερις περιοχές στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βέλη του Βορρά» και έκτοτε αντιμετωπίζουν μεγάλη αντίσταση προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

tank_israel.PNG

Σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού στα χέρια της Hezbollah

Η εγκατάλειψη οχημάτων και οπλισμού από τις ισραηλινές δυνάμεις είναι άνευ προηγουμένου, με τη Hezbollah να έχει αποσπάσει σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας όπως κατευθυνόμενους πυραύλους Spike.
Ένας αυξανόμενος αριθμός πηγών αναφέρεται σε μεγάλες ισραηλινές απώλειες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα βαριές κατά τη διάρκεια μιας ενέδρας της Hezbollah στις θέσεις τους γράφει το Military Watch Magazine.
Έχει αναφερθεί ότι καταστράφηκαν τρία ισραηλινά άρματα μάχης Merkava, ενώ ισραηλινές πηγές παραδέχθηκαν ένα «γεγονός υψηλών απωλειών» και την απομάκρυνση των τραυματιών με χρήση τουλάχιστον τεσσάρων ελικοπτέρων μετά την ενέδρα, με 20 ασθενοφόρα και πολλά ελικόπτερα.

ιsraelis.PNG
Θανάσιμη ενέδρα

Στις 3 Οκτωβρίου η Hezbollah εξέδωσε ανακοίνωση για τη στόχευση ισραηλινής μονάδας: «Πυροδοτήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον μιας δύναμης από την Ταξιαρχία Golani που προσπαθούσε να παρακάμψει τα δυτικά του Maroun Al Was και προκαλέσαμε θανάτους και τραυματισμούς.»
Ο αριθμός των τεθωρακισμένων που διαθέτει το Ισραήλ είναι επί του παρόντος υπό αμφισβήτηση, με τον ισραηλινό στρατό να έχει χάσει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με παλαιστινιακές παραστρατιωτικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, η πλειονότητα κατά τις πρώτες ημέρες των εχθροπραξιών, όταν άρματα εγκαταλείφθηκαν στους πολιτοφύλακες της Hamas και στη συνέχεια κάηκαν.
Παρά τις πολύ περιορισμένες αντιαρματικές δυνατότητες των πολιτοφυλακών της Γάζας σε σύγκριση με αυτές της Hezbollah, οι απώλειες ισραηλινών τεθωρακισμένων ήταν σημαντικές τον περασμένο χρόνο, με πλάνα που δείχνουν πολλαπλές επιτυχημένες επιχειρήσεις για την καταστροφή ισραηλινών οχημάτων μάχης στη Λωρίδα της Γάζας.

tank.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης