Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ταραχές και τρομοκρατικές επιθέσεις – Οι συγκεντρώσεις στις 7 Οκτωβρίου τρομάζουν τις Αρχές

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για ταραχές και τρομοκρατικές επιθέσεις – Οι συγκεντρώσεις στις 7 Οκτωβρίου τρομάζουν τις Αρχές

«Είμαστε ήδη σε συνθήκες μέγιστης πρόληψης»

Σχετικά Άρθρα
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι Αρχές προετοιμάζονται για ένα κύμα διαμαρτυριών και βίας καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Υπουργοί και δυνάμεις ασφαλείας σε πολλές χώρες έχουν προειδοποιήσει για αυξημένες αναταραχές στις μεγάλες πόλεις, καθώς οι ισλαμιστές και οι αριστεροί σύμμαχοί τους πανηγυρίζουν για την επίθεση και διαμαρτύρονται για την απάντηση του Ισραήλ.
Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να αναμένονται από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου.
Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και η Ρώμη, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στις 7 Οκτωβρίου.
Στο Βερολίνο, έχει προγραμματιστεί μια πορεία από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στην πλατεία Bebelplatz στις 6 Οκτωβρίου.
Η Die Welt αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν προειδοποιήσει για πιθανό ξέσπασμα επεισοδίων λόγω της δυναμικής των διαδηλώσεων.
Η Γερμανική Αστυνομική Ένωση (GdP) εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση, λέγοντας: «Κοιτάμε τις επόμενες ημέρες με μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Benjamin Jendro, εκπρόσωπος του GdP στο Βερολίνο.
Επεσήμανε τα αυξανόμενα αντισημιτικά και βίαια επεισόδια τις τελευταίες ημέρες, που συνδέονται με το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα.
Ο Jochen Kopelke, Ομοσπονδιακός Πρόεδρος του GdP, ζήτησε να ληφθούν σθεναρά και αποφασιστικά μέτρα εναντίον εκείνων που υποκινούν τη βία.
Πέρα από τη Γερμανία, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε συναγερμό εν μέσω ανησυχιών ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να εμπνεύσει τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Matteo Piantedosi, υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, δήλωσε ότι, ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου, η Ευρώπη βρίσκεται σε «υψηλό συναγερμό» για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Αυτή δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση», πρόσθεσε.
«Είμαστε ήδη σε συνθήκες μέγιστης πρόληψης».
Είπε ότι οι υπηρεσίες συντονίζονται για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, «ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουμε τη Δευτέρα».

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Γαλλία

Την Πέμπτη (3/10/2024), ο υπουργός Εσωτερικών Bruno Retailleau έστειλε τηλεγράφημα στους περιφερειακούς νομάρχες της χώρας εκφράζοντας ανησυχία για «εντάσεις» και λέγοντας ότι η τρομοκρατική απειλή ήταν υψηλή.
Οι διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου έχουν εξελιχθεί συχνά σε βίαιες.
Τον Μάιο, η αστυνομία στην Αθήνα αναγκάστηκε να επέμβει όταν φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν τόσο στην αιγυπτιακή πρεσβεία όσο και σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε Ισραηλινούς τουρίστες.
Ένα βίντεο έδειξε μια θορυβώδη ομάδα να κρατούν παλαιστινιακές σημαίες και να προσπαθούν να παραβιάσουν το ξενοδοχείο.
Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες αερίου για να τους πείσει να διαλυθούν.
Κάπως έτσι περιμένουν και τις πορείες και τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών οι Αρχές ανά την Ευρώπη…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης