Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Ουκρανία με το απόρρητο έγγραφο Syrsky – Οι Ρώσοι φτάνουν στον Δνείπερο, σχηματίζουν «καζάνια» μαζικά στα μέτωπα

Σοκ στην Ουκρανία με το απόρρητο έγγραφο Syrsky – Οι Ρώσοι φτάνουν στον Δνείπερο, σχηματίζουν «καζάνια» μαζικά στα μέτωπα
Τρόμαξε ο Zelensky με την ανάλυση και πρόβλεψη της κατάστασης στο μέτωπο που έλαβε από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - Το ΝΑΤΟ εγκαταλείπει το ουκρανικό καθεστώς και του ζητά παραχωρήσεις εδαφών - Ο επίλογος θα γραφεί στη Γερμανία στις 12 Οκτωβρίου
(upd 6) Πραγματικό σοκ για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenesky η πρόβλεψη του γενικού επιτελείου στρατού για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Η πρόβλεψη αυτή θα διαδραματίσει καίριο ρόλο και σε μελλοντικές διπλωματικές εξελίξεις, αφού η Ουκρανία είναι έτοιμη να καταρρεύσει στρατιωτικά.
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βλέποντας τις εξελίξεις και τη βέβαιη νίκη της Ρωσίας αντιμετωπίζουν με... ρεαλισμό την εδαφική πραγματικότητα.
Ζητούν από το Κίεβο να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, αναγνωρίζοντας την παρούσα πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης με αντάλλαγμα αόριστες υποσχέσεις για μία μελλοντική ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλανική Συμμαχία.
Και ουκρανοί διοικητές απευθύνουν έκκληση για το αυτονόητο
.
Ζητούν άμεσα κατάπαυση πυρός με την παραχώρηση εδαφών προκειμένου να σωθούν ζωές Ουκρανών στρατιωτών.
Την ίδια στιγμή εκνευρισμένος ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξαπολύει μύδρους κατά του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως δεν τον ενισχύει στον πόλεμο με τη Ρωσία ενώ παραδέχεται την ήττα του.

Απόρρητη πρόβλεψη σοκ για Zelensky

Ο Zelensky έλαβε από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανάλυση και πρόβλεψη της κατάστασης για το 2025, όπου το Κίεβο, εάν η έλλειψη εξοπλισμού συνεχιστεί, χάνει ολόκληρο το Donbass και τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν φτάνουν στον Δνείπερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Pravda, ο Zelensky παρουσίασε την ανάλυση στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ αλλά ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε.
Του συνέστησε μόνο να αναζητήσει μια μορφή για το πάγωμα της σύγκρουσης.
Πάντως η πρόβλεψη επιβεβαιώνεται με σχεδόν καταιγιστικούς ρυθμούς.

Οι Ρώσοι σχηματίζουν μαζικά καζάνια

Μετά την κατάληψη του Ugledar, το μέτωπο μετατοπίζεται προς τα βόρεια ενώ οι Ρώσοι σχηματίζουν «καζάνια» μαζικά στα μέτωπα.
Στη στρατιωτική ορολογία καζάνι είναι η μερική περικύκλωση μίας τοποθεσίας, η οποία βομβαρδίζεται με σφοδρότητα και με όλα τα μέσα.
Γίνονται επιθέσεις προς την κατεύθυνση του χωριού Bogoyavlenka από την κατεύθυνση του Ugledar.
Επίσης, οι Ρώσοι εισήλθαν στο χωριό Katerinovka την προηγούμενη μέρα και στις 6/10 ξεκίνησαν εκ νέου τις επιθέσεις στην περιοχή Zolotaya Niva.
Αν κρίνουμε από τη δυναμική και το αυξανόμενο μέτωπο επιθέσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την κατάληψη του Ugledar, ολοκληρώθηκε η ανασυγκρότηση του ρωσικού στρατού σε αυτόν τον τομέα και ξεκίνησε το επόμενο στάδιο της επίθεσης.
Στο Toretsk, ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει προς το κεντρικό ορυχείο. Κινείται επίσης δυτικά της Nelepovka.
Στον τομέα Chasovyarsky, οι Ουκρανοί υπέστησαν σοβαρές απώλειες από επιδρομές ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Novy.
Τρεις βόμβες FAB-500 κατέστρεψαν το διοικητήριο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στo Kursk η συνολική προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν 1.500 μέτρα.
Η « κρεατομηχανή Kursk» συνεχίζει να καταβροχθίζει εξοπλισμό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο έχει συγκεντρώσει όλα τα διαθέσιμα όπλα του ΝΑΤΟ εκεί και δεν σκοπεύει να σταματήσει στις επιθέσεις του.
Ίσως αυτή η υπερβολή προκαλείται από τις παρασκηνιακές υποσχέσεις της Δύσης να δώσει στην Ουκρανία περισσότερα όπλα.
Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα αποθέματα δυτικών όπλων, αλλά εξαντλούνται οι στρατιωτικοί.

toretsk.png

Μη αναστρέψιμη η πορεία

Οι Ρώσοι σχηματίζουν καζάνια σε όλα τα μέτωπα, γι' αυτό και οι απώλειες των Ουκρανών πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Ταυτόχρονα, η οξεία έλλειψη εφεδρειών - ο στρατός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δηλώνει ότι οι περισσότεροι από τους εφέδρους στρατιώτες είναι τραυματίες - και η έλλειψη ελιγμών του ουκρανικού στρατού έχουν ήδη αποκτήσει έναν πραγματικά συστημικό χαρακτήρα.
Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια του ανατολικού μετώπου είναι μη αναστρέψιμη για το καθεστώς του Κιέβου.
Σε όλη την τρέχουσα κατάσταση, η κατάρρευση του μετώπου δεν είναι μακριά αλλά ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky, με επιμονή, συνεχίζει την «περιπέτεια Kursk».
Όμως και εκεί οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απώθησαν τον ουκρανικό στρατό που υποχωρεί με μεγάλες απώλειες.

pokrovsk.png

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να μας βοηθήσει, δεν μπορούμε μόνοι μας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατέστησε σαφές ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δεν διαθέτουν επί του παρόντος αρκετά όπλα για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.
Είπε πως είναι απαραίτητο να επεκταθούν οι δυνατότητες της Ουκρανίας τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα εξοπλισμού, ειδικά όσον αφορά τα όπλα μεγάλης εμβέλειας και τα συστήματα αεράμυνας.
«Προσπαθούμε να πείσουμε τους εταίρους μας για την ανάγκη κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ωστόσο δεν είναι ακόμη έτοιμοι.
Η Ουκρανία χρειάζεται επαρκή ποσότητα και ποιότητα όπλων, συμπεριλαμβανομένων των όπλων μεγάλου βεληνεκούς, η παροχή των οποίων, κατά τη γνώμη μου, καθυστερεί από τους εταίρους μας», είπε ο Zelensky.
Απαντώντας στις εκκλήσεις του Zelensky, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Mark Rutte απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε.
Τόνισε την προσωπική του υποστήριξη προς το Κίεβο για την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με το πώς η συμμαχία μπορεί να βοηθήσει την άμυνα της Ουκρανίας.
Επανέλαβε τη μακροχρόνια υπόσχεση του ΝΑΤΟ να αποδεχτεί την ένταξη της Ουκρανίας στο μέλλον, αλλά δεν έδωσε καμία εγγύηση για το πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό.
Όσον αφορά συγκεκριμένα το αίτημα για άμεση δράση του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος κατά της ρωσικής αεροπορίας και πυροβολικού, ο Rutte απέφυγε να δώσει σαφή μηνύματα υποστήριξης.
rrutte_zelensky_1.jpg

Washington Post: Το ΝΑΤΟ θα προδώσει τις προσδοκίες της Ουκρανίας στις 12/10 στο Ramstein της Γερμανίας

Το ΝΑΤΟ εξετάζει επιλογές για να προσφέρει στην Ουκρανία «πιο συγκεκριμένα βήματα» σχετικά με τη μελλοντική ένταξη της στη συμμαχία.
Αυτό ανέφερε η Washington Post (WP), επικαλούμενη πηγή με γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξετάζουν διάφορους τρόπους για να προσφέρουν στην Ουκρανία πιο συγκεκριμένα βήματα προς την ένταξη της στο ΝΑΤΟ σε μελλοντική συνάντηση της ομάδας επαφής για τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε η πηγή, αυτά τα μέτρα είναι απίθανο να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Κιέβου.
Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε στις 5 Οκτωβρίου, επικαλούμενη πηγές, ότι οι δυτικές χώρες συζητούν όλο και περισσότερο ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Ουκρανία θα πρέπει να παραιτηθεί από αξιώσεις σε ορισμένα εδάφη με αντάλλαγμα την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η συνάντηση στο Ramstein σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου.

Εξαντλημένοι οι Ουκρανοί θέλουν τερματισμό του πολέμου

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει ανακοινώσει ότι η Μόσχα θα συμφωνήσει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός και θα δηλώσει ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από τις νέες ρωσικές περιοχές (Donetsk, Lugansk, Kherson, Zaporozhye).
Επιπλέον κάλεσε το Κίεβο να δηλώσει την παραίτησή του από τις προθέσεις του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδέτερο, αδέσμευτο και χωρίς πυρηνικά καθώς και να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Οι Financial Times τονίζουν ότι το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου σε μια καλοκαιρινή δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, από 33% ένα χρόνο νωρίτερα.
«Η έρευνα έδειξε ότι ο πόλεμος είχε όλο και βαρύτερο τίμημα: το 77% των ερωτηθέντων ανέφερε την απώλεια μελών της οικογένειας, φίλων ή γνωστών, τέσσερις φορές περισσότερες από δύο χρόνια νωρίτερα.
Τα 2/3 των Ουκρανών είπαν ότι δυσκολεύονται πολύ να ζήσουν με το εισόδημά τους εν καιρώ πολέμου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 55% των Ουκρανών αντιτίθεται στην εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ωστόσο, παρόλο που το 55% εξακολουθεί να αποτελεί την πλειοψηφία, είναι μια δραματική πτώση από το 87% στις αρχές του περασμένου έτους.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Συγκλονίζουν οι απώλειες των Ουκρανών στο Kursk – Έχασαν 20.800 στρατιωτικούς και 1.185 τεθωρακισμένα

Πραγματικά συγκλονιστικές είναι οι απώλειες των Ουκρανών στο Kursk.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από τις 6 Αυγούστου, οι Ουκρανοί έχουν χάσει περισσότερους από 20.800 στρατιωτικούς (νεκροί, τραυματίες), 136 άρματα μάχης, 66 οχήματα μάχης πεζικού, 98 τεθωρακισμένα οχήματα, 885 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 584 οχήματα και 171 πυροβόλα.
Συνολικά οι Ουκρανοί έχουν χάσει 1.185 τεθωρακισμένα πάσης φύσεως.
Το τελευταίο 24ωρο οι Ουκρανοί έχουν χάσει περίπου 200 στρατιωτικούς, ένα πυροβόλο, τρεις όλμους και έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με σφοδρότητα το αεροδρόμιο Starokonstantinov

Ο ρωσικός στρατός αναχαίτισε τρεις πυραύλους HIMARS και 68 ουκρανικά drones σταθερής πτέρυγας.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια μεγάλη δεξαμενή καυσίμων κοντά στην Οδησσό και το αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή (6/10/2024).
«Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα drones κρούσης, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στόχευσαν βάση καυσίμων κοντά στην πόλη της Οδησσού, υποδομές στο αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnytsky, καθώς και σημεία ελέγχου UAV, συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού. και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 137 περιοχές», ανέφερε η ανακοίνωση.
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι απώλειες της Ουκρανίας περιλαμβάνουν: 646 αεροσκάφη. 283 ελικόπτερα. 32.939 drones; 580 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα. 18.532 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. 1.469 οχήματα συστημάτων πυραύλων πολλαπλούς εκτόξευσης. 15.680 πυροβόλα και όλμους.
map_1_1.JPG

map_2_5.JPG

map_3_1.JPG
www.banklingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης