Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γεωργία δεν θα αναγνωρίσει Αμπχαζία και Νότια Οσετία - Καταγγέλλει τη δράση πρακτόρων

Η Γεωργία δεν θα αναγνωρίσει Αμπχαζία και Νότια Οσετία - Καταγγέλλει τη δράση πρακτόρων
«Πράκτορες προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές με αντεθνικές φήμες», καταγγέλλει ο εκτελεστικός γραμματέας του κόμματος, Mamuka Mdinaradze
Το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο - Δημοκρατική Γεωργία δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, ξεκαθάρισε ο εκτελεστικός γραμματέας του κόμματος, Mamuka Mdinaradze.
«Πράκτορες προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές με αντεθνικές φήμες ότι το κόμμα Γεωργιανό Όνειρο πρόκειται να ενώσει τη χώρα αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της λεγόμενης Νότιας Οσετίας και κάνοντας μια μετάβαση σε μια συνομοσπονδιακή δομή της χώρας», έγραψε ο Mdinaradze στη σελίδα του στο Facebook.
«Δεν εξετάζονται ζητήματα αναγνώρισης ή παρόμοια αντεθνικά ζητήματα! Η συναίνεση σε μια συνομοσπονδία αποκλείεται, διότι αυτό θα σήμαινε την αναγνώριση των κατεχομένων εδαφών», δήλωσε.
Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας δήλωσε στις 20 Αυγούστου ότι χρειάζεται συνταγματική πλειοψηφία μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Οκτωβρίου για να επιλύσει διάφορα ζητήματα.
Ειδικότερα, όπως εξηγεί το TASS, μπορεί να υπάρξει πιθανότητα ειρηνικής ενοποίησης της χώρας, οπότε θα πρέπει να εναρμονιστεί το σύστημα διακυβέρνησης και εδαφικής οργάνωσης της Γεωργίας με τα νέα δεδομένα σε επίπεδο Συντάγματος.
Το κόμμα δεν διευκρινίζει ποιες τροποποιήσεις του Συντάγματος θα μπορούσαν να υιοθετηθούν όσον αφορά την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία. Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες και πολιτικοί της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι οι γεωργιανές αρχές σχεδιάζουν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Υπάρχει επίσης μια εκδοχή σχετικά με τα σχέδια για την κήρυξη της μετάβασης σε μια συνομοσπονδιακή δομή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης