Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινά σήμερα η σύνοδος του G20, με μήλο της έριδος τα νομίσματα

Ξεκινά σήμερα η σύνοδος του G20, με μήλο της έριδος τα νομίσματα
Δε φαίνεται να βρίσκουν τη χρυσή τομή στις διαφορές τους για τη νομισματική πολιτική οι ηγέτες της ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G20), λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της συνόδου στη Νότια Κορέα.
Οι ηγέτες εργάζονται για να κάμψουν τις διαφορές τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας  Kim Yoon Kyung, δείχνοντας έμμεσα ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι χώρες, στέκονται εμπόδιο στη χάραξη κοινής πολιτικής, αφού κάθε μία από αυτές στοχεύει στη διαμόρφωση του εκείνουν του νομισματικού περιβάλλοντος που χρειάζεται ώστε να ενισχύσει τις δημοσιονομικές της ισορροπίες.
Οι προσδοκίες για μία κοινή συμφωνία στο θέμα των νομισμάτων από του G20 φαίνονται “ασθενικές”, δήλωσε ο Aroop Chatterjee της Barclays Capital. Την προοπτική την είχαν άλλωστε χαράξει το περασμένο μήνα στη σύνοδο τους οι υπουργοί οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες αυτών των χωρών.
Την ίδια στιγμή, οι διαφορές που αναφύονται από τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, από τις καθυστερήσεις στην ανατίμηση του γουαν από την Κίνα, και από την πολιτική της σκληρής λιτότητας της Γερμανίας, έχουν τεθεί στο τραπέζι χωρίς να υπάρχει, ως φαίνεται, διάθεση επίλυσης των διαφορών. Η κριτική που ασκείται εκατέρωθεν είναι έντονη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης