Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Naryshkin (Ρωσία): Η Βρετανική Mi6 σχεδίαζε χτυπήματα σε πυρηνικούς σταθμούς - Εκπαίδευσαν Ουκρανούς σαμποτέρ

Βόμβα Naryshkin (Ρωσία): Η Βρετανική Mi6 σχεδίαζε χτυπήματα σε πυρηνικούς σταθμούς - Εκπαίδευσαν Ουκρανούς σαμποτέρ
Η MI6 και η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέπτυσσαν μια επιχείρηση για την ανατίναξη γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας
Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών,πρωτοστατούσης της βρετανικής MI6, εκπαίδευαν ενεργά ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης (DRG) για να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες σε διάφορους πυρηνικούς σταθμούς στη Ρωσία.
Στη σχετική αποκάλυψη προέβη ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin, σε δήλωση που δημοσιέυθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, η προετοιμασία ήταν συστηματική, δηλαδή γινόταν τακτικά και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτομέρειες.
Στόχος ήταν οι ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε διάφορους στόχους.
«Συγκεκριμένα, η MI6 και η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέπτυσσαν μια επιχείρηση για την ανατίναξη γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέουν πυρηνικούς σταθμούς με το εθνικό ενεργειακό σύστημα της Ρωσίας», έγραψε ο Naryshkin.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της SVR της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε τονίσει ότι το Κίεβο έχει ξεκινήσει έναν τρομοκρατικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, που όμως είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης