Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Μέσης Ανατολής, ο DAX -0,8% - Το brent στο -1,7%

Αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Μέσης Ανατολής, ο DAX -0,8% - Το brent στο -1,7%
Sell off 8% κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ
Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,8% στις 18.964 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,1%, στις 8.211 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 1,3% χαμηλότερα στις 7.479 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,5% στις 33.599 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,81%, με όλους τους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται στο κόκκινο.
Οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν πτώση 3,65%, ενώ οι μετοχές των οικιακών αγαθών σημείωσαν πτώση 2,1%.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών εμπορικών σημάτων LVMH και Kering, υποχώρησαν, με το βλέμμα στην Κίνα.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, με το αργό να καταγράφει πτώση 1,8% στα 75,74 δολ. το βαρέλι και το brent να υποχωρεί 1,7% στα 79,45.

Γερμανία: Δεν πείθει η ανάκαμψη 2,9% στη βιομηχανική παραγωγή - Ακραίες διακυμάνσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, παρά τη μεγάλη άνοδο τον Αύγουστο, η γερμανική βιομηχανία απέχει πολύ από το να βγει από την τρέχουσα κακοδαιμονία της.
Η βιομηχανική ανάκαμψη δεν αναμένεται να κερδίσει έδαφος στο εγγύς μέλλον, καθώς ο τομέας συνεχίζει να παλεύει με σημαντικά εμπόδια.
Η άνοδος του Αυγούστου κατά 2,9% ξεπέρασε με άνεση τις εκτιμήσεις, αλλά οφείλεται στη μεταβλητότητα της παραγωγής αυτοκινήτων.
Τα υποκείμενα στοιχεία υπογραμμίζουν ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στη βιομηχανία παραμένουν υποτονικές, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Oxford Economics.
Ανά τομέα, η παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία εκτοξεύθηκε κατά 19,3% σε μηνιαία βάση μετά από πτώση 8,2% τον Ιούλιο.
Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών αυξήθηκε κατά 3,4%, ενώ η ενέργεια αυξήθηκε κατά 2,3% μηνιαίως. 

Σταδιακή ανάκαμψη το 2025

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η βιομηχανία θα συρρικνωθεί ραγδαία φέτος, αν και αναμένουν ότι θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη το 2025, καθώς η εξωτερική ζήτηση θα ανακάμψει και οι καθυστερημένες επιπτώσεις των μειώσεων των επιτοκίων της νομισματικής πολιτικής θα στηρίξουν τους παραγωγούς κεφαλαιουχικών αγαθών και τη ζήτηση διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Μια στροφή στον κύκλο των αποθεμάτων θα ήταν ευπρόσδεκτη, αν και η έναρξή της έχει καθυστερήσει πολύ εν μέσω αδύναμων περιφερειακών προοπτικών ζήτησης και ενισχύει την υπόθεση ότι μια ουσιαστική ανάκαμψη της παραγωγής δεν είναι στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνουν οι αναλυτές.


Τριγμοί στην Ασία, sell off -8% στον Hang Seng - Ξεθωριάζει το ράλι λόγω των μέτρων στην Κίνα

Sell off 8% κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στον αντίποδα ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας εκτινάχθηκε πάνω από 10% στο άνοιγμα της Τρίτης κατά την επιστροφή του από τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια ο δείκτης περιόρισε τα κέρδη του σε άνοδο 2%.
Οι κινεζικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από το 2008, καθώς ορισμένοι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη και στράφηκαν σε μετοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Ο κύκλος εργασιών των κινεζικών μετοχών εκτινάχθηκε στο ρεκόρ των 2,6 τρισεκατομμυρίων γουάν (368 δισεκατομμύρια δολάρια).
Το ράλι στις κινεζικές αγορές έχασε έδαφος την Τρίτη, αφού η ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της χώρας έδωσε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την περαιτέρω τόνωση της οικονομίας.
Οι ευρύτερες ασιατικές μετοχές σημείωσαν πτώση αφού η Wall Street παρασύρθηκε από το sell off της τεχνολογίας, τις γεωπολιτικές ανησυχίες και τα στοιχήματα για μικρότερη μείωση των επιτοκίων της Fed.
Ο δείκτης μετοχών της MSCI για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών.

Πτώση 1,2% για τον Nikkei 225

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία για τους μισθούς και τις δαπάνες του Αυγούστου από την Ιαπωνία.
Οι δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο σε πραγματικούς όρους, μια πιο ήπια πτώση σε σύγκριση με τη μείωση 2,6% που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters.
Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό μείωσης από τον Ιανουάριο, όπου σημειώθηκε πτώση 6,3% σε ετήσια βάση.
Η πτώση αυτή ήρθε επίσης πριν από τις ανοιξιάτικες μισθολογικές διαπραγματεύσεις που έφεραν τις μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις στους Ιάπωνες εργαζόμενους εδώ και 33 χρόνια.
Ωστόσο, οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν τον Αύγουστο, με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας να δείχνουν ότι οι μισθοί σκαρφάλωσαν κατά 2% σε 574.334 γεν (3.877,44 δολάρια) κατά μέσο όρο.
Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,19% μετά την ανακοίνωση, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 1,59%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,48%, παρασυρόμενος από τις μετοχές της Samsung Electronics, αφού δημοσίευσε χειρότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο.
Ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,25%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,35% και έκλεισε στις 8.176,9 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης