Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεθωρακισμένα και αεροπορία του Ισραήλ σβήνουν από τον χάρτη τη Jabalia στη Λωρίδα της Γάζας – «Σφυροκοπούμε τη Hamas, έφυγαν οι άμαχοι»

Τεθωρακισμένα και αεροπορία του Ισραήλ σβήνουν από τον χάρτη τη Jabalia στη Λωρίδα της Γάζας – «Σφυροκοπούμε τη Hamas, έφυγαν οι άμαχοι»

Λιγότερα από τα μισά νοσοκομεία της Γάζας εξακολουθούν να λειτουργούν έστω και εν μέρει

Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ έστειλε τανκς βαθύτερα στη Jabalia στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη (8/10/2024) και συμβούλεψε τους ανθρώπους να φύγουν καθώς σφυροκοπούσε από αέρος τον ιστορικό παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό, δήλωσαν κάτοικοι.
Παλαιστίνιοι γιατροί είπαν ότι αναφέρθηκαν θύματα στηJabalia, αλλά ότι δεν κατάφεραν να φτάσουν στις περιοχές που δέχτηκαν πυρά.
Ο στρατός του Ισραήλ είπε ότι οι δυνάμεις του προσπαθούν να σταματήσουν μαχητές της μαχητικής ομάδας της Hamas που οργανώνουν επιθέσεις από την Jabalia και θέλουν να αποτρέψουν την ανασυγκρότησή τους.
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέες εντολές εκκένωσης στους κατοίκους της Jabalia και των κοντινών Beit Hanoun και Beit Lahiya, λέγοντάς τους να κατευθυνθούν σε μια ανθρωπιστική ζώνη στο Al-Mawasi στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Τα νοσοκομεία του Kamal Adwan και του Al-Awda στη βόρεια Γάζα κλήθηκαν επίσης να εκκενωθούν τις τελευταίες 48 ώρες, δήλωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε ενημέρωση στο Κάιρο.
Λιγότερα από τα μισά νοσοκομεία της Γάζας εξακολουθούν να λειτουργούν έστω και εν μέρει.
«Η Jabalia βομβαρδίζεται σαν να έχει μόλις αρχίσει ο πόλεμος και ο κόσμος είναι τυφλός γι' αυτό», είπε ο Salah, 60 ετών, πατέρας πέντε παιδιών που είναι κάτοικος της πόλης της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης