Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χνάρια του Ισραήλ – Η Τουρκία εξουδετέρωσε γυναίκα μέλος του PKK – Οι λόγοι που έγινε στόχος των τουρκικών Αρχών

Στα χνάρια του Ισραήλ – Η Τουρκία εξουδετέρωσε γυναίκα μέλος του PKK – Οι λόγοι που έγινε στόχος των τουρκικών Αρχών

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξουδετερώσει τουλάχιστον 43 Κούρδους μαχητές

Σχετικά Άρθρα
Η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) εξουδετέρωσε την Hezal Belge, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης PKK/YPJ που σχεδίαζε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της γειτονικής χώρας.
Η Hezal έγινε στόχος επιχείρησης ακριβείας στην περιοχή Αμούντε της Συρίας, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ανέφεραν οι πηγές.
Είπαν επίσης ότι η Belge, με την κωδική ονομασία Jinda Gundikramo, περιλαμβανόταν στη γκρίζα κατηγορία του καταζητούμενου για τρομοκρατία και σχεδίαζε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, ανέβαλε αρκετές απόπειρες να πραγματοποιήσει επιθέσεις λόγω προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούσε επίσης να ενθαρρύνει τον συριακό λαό να ενταχθεί στην οργάνωση.
Το 2021, υπέστη ένα τραύμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. 
Αφού έλαβε θεραπεία στη Σουλεϊμανίγια του Ιράκ, επέστρεψε στη Συρία και πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε ως η λεγόμενη αρχηγός του PKK/YPJ στο Αμούντε.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξουδετερώσει τουλάχιστον 43 Κούρδους μαχητές κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία από την 1η Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης