Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Rutte (ΝΑΤΟ): Η Ουκρανία αντιμέτωπη με τον πιο δύσκολο χειμώνα της

Παραδοχή Rutte (ΝΑΤΟ): Η Ουκρανία αντιμέτωπη με τον πιο δύσκολο χειμώνα της
Η έλλειψη ενεργειακών πόρων και η κακή ψυχολογική κατάσταση του πληθυσμού θα επηρεάσουν καταλυτικά τις εξελίξεις
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, τον πιο δύσκολο από το 2022 που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Ρωσία, προειδοποίηδε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte.
«Το ΝΑΤΟ πρέπει και θα κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Όσο περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη δώσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Alexander Stubb.
Η έλλειψη ενεργειακών πόρων και η κακή ψυχολογική κατάσταση του πληθυσμού θα επηρεάσουν καταλυτικά τις εξελίξεις, έγραφε πριν λίγες ημέρες η Washington Post.
Το δημοσίευμα στέκεται στις συνέπειες των παρατεταμένων διακοπών ρεύματος, στην έλλειψη νερού και θέρμανσης αλλά και την καταστροφή της ουκρανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διακοπές ρεύματος είναι γεγονός, αλλά οι εκτιμήσεις για τη διάρκειά τους ποικίλλουν.
«Το καλύτερο σενάριο είναι μόνο τέσσερις ώρες διακοπές ρεύματος την ημέρα αλλά θα μπορούσε επίσης να καταλήξει να είναι 20 ώρες σκοταδιού ή και περισσότερες την ημέρα στα βάθη του παγωμένου χειμώνα της Ουκρανίας».
Αλλά το μεγαλύτερο θύμα μπορεί να είναι η ψυχολογική κατάσταση των Ουκρανών, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.
Περίπου δυόμισι χρόνια αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, με ελάχιστες προοπτικές για νίκη της Ουκρανίας στον ορίζοντα και μετά από μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο της μάχης τους τελευταίους μήνες, ο πληθυσμός έχει φτάσει σε οριακό σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθυμία του πληθυσμού να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις αυξήθηκε από 10% τον Μάιο του 2023 σε 32% ένα χρόνο αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης