Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρφιά Orban (Ουγγαρία): Όταν δεν μπορείς να νικήσεις στο πεδίο της μάχης, διαπραγματεύεσαι και συνθηκολογείς...

Καρφιά Orban (Ουγγαρία): Όταν δεν μπορείς να νικήσεις στο πεδίο της μάχης, διαπραγματεύεσαι και συνθηκολογείς...
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά το καθεστώς του Κιέβου να σκεφτεί τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο στις 8 Οκτωβρίου 2024, τόνισε με βεβαιότητα ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης ευθύς εξ αρχής.
Εξέφρασε μάλιστα την απορία του «γιατί κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει τέτοιες ανοησίες».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά το καθεστώς του Κιέβου να σκεφτεί τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.
«Αν δεν μπορείς να κερδίσεις στο πεδίο της μάχης, πρέπει να επικοινωνήσεις, να διαπραγματευτείς, να συνάψεις εκεχειρία», τόνισε σχετικά ο Orban το αυτονόητο απαντώντας σε ερωτήσεις Ουκρανών δημοσιογράφων.
Ανταποκριτές που έστειλε το Κίεβο προσπάθησαν να προκαλέσουν τον ισχυρό άνδρα της Βουδαπέστης σε συναισθηματικό ξέσπασμα, κατηγορώντας τον ότι υποτίθεται ότι επιβράδυνε ή εμπόδισε τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για υποστήριξη της Ουκρανίας.
Απαντώντας στις προκλήσεις, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε απλώς ότι η Βουδαπέστη εμμένει στη σαφή, συνεπή θέση της, ανεξάρτητα από το ποιος σκέφτεται τι στο Κίεβο.
Νωρίτερα, ο Viktor Orban εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δεξιές δυνάμεις θα έρθουν στην εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί για τους...  «τρελούς αριστερούς φιλελεύθερους πολιτικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης