Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από CNN: O Biden ούρλιαζε στον Netanyahu αποκαλώντας τον «γαμ...νο ψεύτη» μετά τους βομβαρδισμούς στη Rafah

Αποκάλυψη από CNN: O Biden ούρλιαζε στον Netanyahu αποκαλώντας τον «γαμ...νο ψεύτη» μετά τους βομβαρδισμούς στη Rafah
Όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες στη Γάζα, στην περιοχή της Rafah, ο Biden είπε ευθέως στον Netanyahu ότι δεν είχε καμία βιώσιμη στρατηγική
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, αρκετές φορές προσωπικά μετά την κλιμάκωση της παλαιστινο-ισραηλινής σύγκρουσης, αποκαλώντας τον μάλιστα «γαμ...νο ψεύτη» σε μια από τις έντονες συνομιλίες του , σύμφωνα με νέο βιβλίο του βετεράνου συντάκτη της Washington Post, Bob Woodward, τον οποίο επικαλείται το CNN.
Όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες στη Γάζα, στην περιοχή της Rafah, ο Biden είπε ευθέως στον Netanyahu ότι δεν είχε καμία βιώσιμη στρατηγική.
Σε ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες, ακούστηκε να αποκαλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «γα****νο ψεύτη».
Το κανάλι σημείωσε επίσης ότι η οργισμένη αντίδραση του Biden προκλήθηκε και από άλλες ενέργειες του Netanyahu.
Για παράδειγμα, μετά τη δολοφονία του ανώτερου στρατιωτικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα της Σιιτικής Χεζμπολάχ, Fuad Shukr, τον Ιούλιο, ο Αμερικανός ηγέτης μίλησε σε οργισμένο τόνο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, απαιτώντας να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα στον Λίβανο.
Η απάντηση ήταν απλή: «Το Ισραήλ απλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία.»
Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλλει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2024, ο Biden χρησιμοποίησε προσβλητική γλώσσα προς τον Netanyahu, αποκαλώντας τον «αναθεματισμένα κακό άνθρωπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης