Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες από τον Γάλλο συγγραφέα που έκανε μήνυση στον Stoltenberg - «Θα μπορούσε να αποτρέψει τους θανάτους χιλιάδων αθώων»

Βόμβες από τον Γάλλο συγγραφέα που έκανε μήνυση στον Stoltenberg - «Θα μπορούσε να αποτρέψει τους θανάτους χιλιάδων αθώων»
«Κοινος ψεύτης ο Stoltenberg καθώς δεν τήρησε τη δέσμευσή του για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς», τονίζει ο Γάλλος συγγραφέας
Ο Γάλλος συγγραφέας και επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Talma Studios, Patrick Pasin, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik για τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφασή του και τα συμπεράσματά του σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είχε τη δύναμη να αποτρέψει την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά αντιθέτως την υποδαύλισε, δήλωσε ο Patrick Pasin.
Ο Pasin μελετά τις ρίζες της σύγκρουσης στην Ουκρανία εδώ και καιρό και τόνισε ότι «πάντα σεβάστηκε σχολαστικά τα ιστορικά γεγονότα, ειδικά στο πλαίσιο της ιδιότυπης κατάστασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας».
Συγκεκριμένα, έγραψε το βιβλίο «Ο Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ποινική Ευθύνη της Δύσης» και συνέβαλε στην έκδοση δύο βιβλίων της 15χρονης Faina Savenkova από το Donbass.

Ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας πρέπει να σταματήσει εδώ

Ο Γάλλος συγγραφέας εξήγησε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την ασυνήθιστη κίνηση κατανοώντας ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος δι’ αντιπροσώπων στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει και ότι πρέπει να αποτραπεί ο "επόμενος πόλεμος."
«Επειδή είναι ξεκάθαρο, βλέπουμε τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και γνωρίζουμε ότι το επόμενο βήμα είναι εναντίον της Κίνας. Έτσι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να προκαλούν πολέμους, παράνομους πολέμους, άδικους πολέμους. Και εμείς, και όταν λέω 'εμείς', εννοώ τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, εννοώ όλους τους ανθρώπους του κόσμου, πληρώνουμε το τίμημα,» τόνισε ο Pasin.

Κοινος ψεύτης ο Stoltenberg - Δεσμεύθηκε για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς

Ο Jens Stoltenberg είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε ποτέ υποσχεθεί στη Ρωσία ότι η συμμαχία δεν θα επεκταθεί προς τα ανατολικά, και γι’ αυτό αξίζει να του υποβληθεί μήνυση, επεσήμανε σε καταφανώς οργισμένο τόνο ο Pasin.
Θυμήθηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Γερμανία, ο Stoltenberg ρωτήθηκε από έναν Γερμανό δημοσιογράφο «Δεν υποσχεθήκαμε στους Ρώσους ότι δεν θα επεκταθούμε προς τα ανατολικά;»
Ο Stoltenberg απάντησε στα γερμανικά, λέγοντας «Όχι... ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες, δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια συμφωνία μεταξύ της Δύσης και των Ρώσων.»
«Αυτό ήταν ψέμα,» ανέφερε ο Pasin, επισημαίνοντας ότι τον επόμενο μήνα το ίδιο γερμανικό μέσο δημοσίευσε ένα άρθρο με έγγραφο που επιβεβαίωνε τη ρωσική εκδοχή, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο υπήρχε υπόσχεση, αλλά και μια "δέσμευση από τη Δύση και το ΝΑΤΟ να μην επεκταθούν προς τα ανατολικά."
Ο Pasin σημείωσε ότι η επιβεβαίωση αυτής της δέσμευσης μπορεί να βρεθεί στα αρχεία της ιστοσελίδας του ΝΑΤΟ, όπου υπάρχει μια ομιλία του Manfred Wörner, ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας τη δεκαετία του 1990, εκεί όπου υπογράμμιζε ότι «η δέσμευση του ΝΑΤΟ να μην επεκταθεί προς τα ανατολικά ήταν μια σοβαρή εγγύηση ασφάλειας για τη Ρωσία.»

Η Ρωσία προστάτευσε το Donbass από βάρβαρους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να επέμβει στο Donbass το 2022, λόγω του δικαίου των εθνών, δήλωσε ο Patrick Pasin.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις «βομβάρδιζαν αμάχους» σε πλήρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, των Συμφωνιών του Μινσκ και των άρθρων της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης, εξήγησε.
Ο Pasin υπενθύμισε τις πολυάριθμες προσπάθειες της Ρωσίας να επιστήσει την προσοχή στην καταστροφή που συνέβαινε στο Donbass, σημειώνοντας ότι οι βασικές απαιτήσεις της Μόσχας που περιλαμβάνονταν στα σχέδια συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη, τα οποία παρουσίασε στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τον Δεκέμβριο του 2021, αγνοήθηκαν.
Σε συνέντευξη Τύπου τον Ιανουάριο του 2022, ο πρόεδρος Joe Biden τροφοδότησε τους φόβους περί εισβολής, δηλώνοντας ότι πίστευε πως η Ρωσία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στην Ουκρανία.
Ακολούθως, τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι μια ρωσική επίθεση θα μπορούσε να συμβεί στις 15-16 Φεβρουαρίου, κάτι που δεν συνέβη.
Ο Pasin αναφέρθηκε σε δεδομένα από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), που παρακολουθούσε την εκεχειρία σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Μινσκ.
Όταν οι Ρώσοι δεν "εισέβαλαν" στην Ουκρανία εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, «οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί ξεκίνησαν αμέσως», σημείωσε ο συγγραφέας.
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν «βαρέα όπλα κατά του άμαχου πληθυσμού του Donetsk και του Luhansk», θυμήθηκε.
«Ήταν σοβαρή υπόθεση, διότι το δίκαιο των εθνών απαγορεύει τον βομβαρδισμό άμαχων πληθυσμών. Αυτό έκαναν οι ουκρανικές δυνάμεις», τόνισε ο Patrick Pasin, καταλήγοντας ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προστατεύσει το Donbass..

Τα mainstream Μέσα Ενημέρωσης ψεύδονται διαρκώς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τα mainstream μέσα ενημέρωσης «δεν μπορούν να "αγαπήσουν" τη μήνυση κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, επειδή λένε ψέματα για περισσότερα από δύο χρόνια», συνέχισε ο Patrick Pasin στη συνέντευξή του στο Sputnik.
«Στην πραγματικότητα, λένε ψέματα τουλάχιστον από την αρχή του πολέμου. Άτομα που θέλουν να εκφράσουν διαφορετική άποψη και απλώς μια ουδέτερη άποψη, λέγοντας ότι θα πρέπει να ακούμε τους Ρώσους, απολύονται αμέσως. Και αυτός είναι ο λόγος που ουσιαστικά απαγόρευσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη,» επεξήγησε ο Pasin.
Πολλοί Γάλλοι στρατηγοί έχουν διαβάσει τη μήνυσή του, σημείωσε ο Pasin, αφού την υπέβαλε για πρώτη φορά στη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στην Εισαγγελέα του Παρισιού, Laure Beccuau.
Επίσης, έγραψε μια επιστολή στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Thierry Burkhard, για να τον προειδοποιήσει ότι «η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Οι λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στην ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Γάλλος συγγραφέας.
Στη Γαλλία, «αυτό θα τιμωρείτο με ισόβια κάθειρξη,» σημείωσε ο Pasin.
«Είμαι σίγουρος ότι αν εξηγήσουμε στον κόσμο τι πραγματικά είναι αυτή η σύγκρουση, το αφήγημά τους, το αφήγημα του ΝΑΤΟ, θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Και καθώς τα μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν τη δουλειά τους, οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους, οι θεσμοί δεν κάνουν τη δουλειά τους, το τελευταίο που μας απομένει είναι η δικαιοσύνη», κατέληξε ο Patrick Pasin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης