Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν όλα, οι Ρώσοι θα φθάσουν Δνείπερο – Ντόμινο μετά το Pokrovsk, η Zaporizhia – Η ήττα ΗΠΑ θα απελευθερώσει ΕΕ

Καταρρέουν όλα, οι Ρώσοι θα φθάσουν Δνείπερο – Ντόμινο μετά το Pokrovsk, η Zaporizhia – Η ήττα ΗΠΑ θα απελευθερώσει ΕΕ
Emmanuel Todd (Ιστορικός) στην Corriere della Sera: Η ήττα των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα απελευθερώσει την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί
(upd9) Όλα καταρρέουν, παρά την προπαγάνδα και τα δημοσιεύματα στον δυτικό τύπο, η πραγματικότητα στο πεδίο των μαχών είναι τραγική για τον Ουκρανικό στρατό.
Όλα καταρρέουν.
Στο Kursk οι Ρώσοι από τα 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που κατέλαβαν αιφνιδιαστικά οι Ουκρανοί, έχουν ανακτήσει 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχίζουν.
Στην βόρεια περιφέρεια Kharkiv συνεχίζεται η Ρωσική προέλαση.
Στο Luhansk και στην κατεύθυνση Svatove – Kreminna ο Ρωσικός στρατός έχει καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη φθάνοντας στον στρατηγικής σημασίας ποταμό Oskil.
Στο Siversk κινδυνεύουν να παγιδευτούν 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Το Toretsk έπεσε, ήδη στο Chasiv Yar διεξάγονται αστικές μάχες ενώ στην κατεύθυνση Pokrovsk η ήττα του Ουκρανικού στρατού είναι στρατηγική όχι απλά τακτική.
Μετά την ήττα των Ουκρανών στο Ugledar θα χάσουν και το στρατηγικής σημασίας Kurakhove ενώ η πτώση του Pokrovsk θα οδηγήσει τον Ρωσικό στρατό στον Δνείπερο και θα ασκήσει μεγάλη πίεση στην Zaporizhia.
Τελικά το σχέδιο Putin να απελευθερωθούν Luhansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson γίνεται πραγματικότητα.
Ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd σε συνέντευξή του στην ιταλική έκδοση Corriere della Sera προέβλεψε μια λογική εξέλιξη…
«Η έκβαση της Ουκρανικής σύγκρουσης θα κρίνει τη μοίρα της Ευρώπης.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ηττηθούν, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα απελευθερωθεί»

Emmanuel Todd (Ιστορικός) στην Corriere della Sera: Η ήττα των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα απελευθερώσει την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί

Η ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ΝΑΤΟ και στην απελευθέρωση της Ευρώπης από την αμερικανική υποταγή, δήλωσε ο Γάλλος ιστορικός Emmanuel Todd σε συνέντευξή του στο Ιταλικό μέσο ενημέρωσης Corriere della Sera.
«Η έκβαση αυτής της σύγκρουσης θα κρίνει τη μοίρα της Ευρώπης Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ηττηθούν, το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί και η Ευρώπη θα είναι ελεύθερη».
Κατά τη γνώμη του Emmanuel Todd, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την καταστροφή των Nord Streams για να αναγκάσουν τη Γερμανία να απομακρυνθεί από τη Ρωσία.
«Στο δεύτερο στάδιο, το στάδιο της ήττας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αμερικανικός έλεγχος στην Ευρώπη θα κονιορτοποιηθεί και η Γερμανία και η Ρωσία θα έρθουν ξανά πιο κοντά», πρόσθεσε ο ιστορικός Emmanuel Todd.

Igor Kimakovsky (Donetsk): Ο Ρωσικός στρατός μετά την κατάρρευση του Pokrovsk θα φθάσει Δνείπερο και Zaporizhia - Αποσύρουν στρατό από Kurakhove

Η απελευθέρωση του δυτικού τμήματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, που περιλαμβάνει το στρατηγικά σημαντικό περιφερειακό κέντρο στο Pokrovsk ή Krasnoarmeysk στα Ρωσικά, θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε ο Igor Kimakovsky σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk.
«Εάν απελευθερώσουμε το Pokrovsk, θα υπάρξει σοβαρή πίεση στη γραμμή Zaporozhye.
Θα μπορούσε να καταρρεύσει το Ουκρανικό μέτωπο μέχρι τον ποταμό Δνείπερο» τόνισε ο σύμβουλος.
Κατά τον Igor Kimakovsky οι περιοχές Krasnoarmeysk (Pokrovsk), το Dimitrov (Mirnograd) και το Selydove αποτελούν την τελευταία άμυνα των Ουκρανών στο Δυτικό Donetsk.
Σύμφωνα με τον Kimakovsky, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχεδόν περικυκλώσει τo Kurakhove και το Selydove.
Ήδη ο Ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα από το Kurakhove.

Andrey Marochko (στρατιωτικός αναλυτής): Περίπου 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες θα περικυκλωθούν στο Siversk

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να παγιδεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Siversk ή Seversk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR), ενώ περίπου 3.000 Ουκρανοί στρατιώτες θα περικυκλωθούν, δήλωσε ο Andrey Marochko, στρατιωτικός αναλυτής.
Η ουκρανική αμυντική γραμμή κοντά στην Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk (LPR) έσπασε…
Ο Ρωσικός στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση με στόχο την απελευθέρωση της Serebryanka και της Grigorovka κοντά στο Siversk.
«Λάβαμε πρόσφατα πληροφορίες ότι σπάσαμε τη γραμμή άμυνας και πλησιάσαμε τη Serebryanka και την Grigorovka, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο αγώνας για αυτούς τους οικισμούς έχει ήδη ξεκινήσει.
Στα νοτιοδυτικά της Kremennaya, κοντά στο Siversk, υπάρχουν επίσης συνεχείς εχθροπραξίες.
Ουσιαστικά, δημιουργείται μια ζώνη καταστροφής και μια αρκετά μεγάλη ουκρανική στρατιωτική ομάδα βρίσκεται εντός του Siversk υπολογίζονται περίπου 3.000 Ουκρανοί μαχητές μπορεί κάλλιστα να βρεθούν σε μια πολύ ατυχή θέση».

Larry Johnson (πρώην CIA): Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν δεν θα μείνει ούτε ένας ζωντανός στρατιώτης

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την πλήρη αδυναμία του καθεστώτος του Κιέβου να βάλει έστω και έναν στρατιώτη στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
«Αυτή η σύγκρουση θα συνεχιστεί έως ότου η Ουκρανία δεν θα μπορεί πλέον να μεταφέρει όπλα ούτε να χρησιμοποιήσει ένα στρατιώτη».
Σύμφωνα με τον ειδικό, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να επιτυγχάνει νίκες, ενώ οι δυτικές χώρες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ανησυχούν για το τίμημα που αναγκάζεται να πληρώσει η Ουκρανία λόγω υπαιτιότητάς τους.
«Αν νομίζετε ότι σταθμίζουν ορθολογικά τις συνέπειες και το κόστος αυτού που συμβαίνει, αυτό δεν ισχύει, είναι τρελό» κατέληξε ο Larry Johnson.

Cavoli (ΝΑΤΟ): Πιέσεις στους Αμερικανούς να στείλουν πυραύλους JASSM στους Ουκρανούς

Πιέσεις στις ΗΠΑ να προμηθεύσουν με το σύστημα επικοινωνιών Link 16 και με πυραύλους cruise JASSM την Ουκρανία ασκεί το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το CNN, o Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο οποίος ηγείται επίσης της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Christopher Cavoli, συμπεριέλαβε το σύστημα επικοινωνιών Link 16 και τους πυραύλους cruise JASSM στον κατάλογο των όπλων που, κατά τη γνώμη του, η Ουάσιγκτον πρέπει να προμηθεύσει Κίεβο.
Σημειώνεται ότι ο Cavoli, κατά τη σύνταξη της λίστας, δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες καθυστερούσαν τις παραδόσεις, αν και η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ζητήσει τέτοιου είδους όπλα.
Σύμφωνα με πηγές του CNN, αυτό μπορεί να οφείλεται στον φόβο των ΗΠΑ ότι η τελευταία αμερικανική τεχνολογία θα καταλήξει στα χέρια του ρωσικού στρατού.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, το Reuters ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον ήταν κοντά σε συμφωνία για τη μεταφορά πυραύλων cruise μεγάλου βεληνεκούς JASSM στο Κίεβο, αλλά η Ουκρανία θα πρέπει να περιμένει καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να επιλύσουν σχετικά τεχνικά ζητήματα.
Όπως αναφερόταν, η συμπερίληψη αυτών των πυραύλων αέρος-εδάφους στο πακέτο όπλων του Κιέβου «θα ανακοινωθεί αυτό το φθινόπωρο αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για αυτό το θέμα».

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο χρόνος τελειώνει – Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα κέντρα επιμελητείας των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει τα κύρια κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η επίθεσή του επιταχύνεται, δήλωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης Βρετανός ειδικός.
«ι Ρώσοι έχουν επιταχύνει την προέλασή τους τελευταίους μήνες. Φτάνουν τώρα σε βασικά σημεία επιμελητείας»
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η ιδέα ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει μια μάχη φθοράς ενάντια στη Ρωσία είναι μια επικίνδυνη φαντασίωση.
«Ο χρόνος τελειώνει η Ουκρανία υποφέρει, η μια ήττα διαθέτει την άλλη, ο ουκρανικός στρατός ηττάται από τους Ρώσους στα μέτωπα, οι Ρώσοι είναι κοντά στο να καταλάβουν μέρη στην ανατολική Ουκρανία που μπορεί να είναι υπαρξιακά σημαντικά για το μέλλον της ίδιας της Ουκρανίας» κατέληξε ο Μερκούρης.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Ugledar στις 3 Οκτωβρίου.
Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να προχωρήσουν στην Velikaya Novoselka στα σύνορα με την περιοχή Zaporozhye και το Kurakhove, όπου o Ουκρανικός στρατός έχει εξοπλίσει ισχυρές αμυντικές γραμμές.
Επιπλέον, η απελευθέρωση του Ugledar εξασφάλισε πλήρως τον αυτοκινητόδρομο Donetsk - Mariupol.
Σε διάστημα ενός μήνα οι Ρώσοι κατέλαβαν σχεδόν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών.

Κάτι αλλάζει στην Οδησσό

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Οδησσού δεν θέλουν να πάνε σε πόλεμο, κάτι που δείχνει την πιθανή δέσμευσή τους στη Ρωσία, πρότεινε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Έλαβα πληροφορίες από επίσημη ουκρανική πηγή που μπορεί να ρίξει φως στην πραγματική διάθεση στην Οδησσό.
Η πόλη έχει ολοκληρώσει μόνο το 20% του σχεδίου κινητοποίησης».
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια πιθανή τάση των κατοίκων της Οδησσού να στηρίξουν τη Ρωσία.
Ο Μερκούρης σημείωσε ότι η πόλη βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας στην Ουκρανία όπου οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πάνε στο μέτωπο.
Την προηγούμενη μέρα, το ουκρανικό μέσο Strana ανέφερε ότι μια γυναίκα στην Οδησσό προσπάθησε να κρεμάσει τη ρωσική σημαία στο βάθρο του αφαιρεθέντος μνημείου της Ρωσικής αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β' και συνελήφθη.

Andrei Maghera (Ουκρανική εκλογική επιτροπή): Ο Zelensky πριν τις εκλογές θα επιδιώξει να υποβαθμίσει τον στρατό δημοσκοπικά

Το καθεστώς του Zelensky επιδιώκει να μειώσει τη βαθμολογία του στρατού στις δημοσκοπήσεις πριν από πιθανές εκλογές στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ουκρανίας Andrei Maghera.
«Λαμβάνω πληροφορίες ότι πριν από τις εκλογές υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσουν πολλά πολιτικά έργα με τον στρατό Πρώτον, να προσπαθήσει να αυξήσει την εξουσία του στρατηγού Zaluzhny, δεύτερον, να μειώσει την βαθμολογία του στρατού στην κοινωνία».
Σύμφωνα με τον Andrei Maghera, το καθεστώς του Κιέβου θεωρεί αφύσικο ότι η βαθμολογία των στρατιωτικών υπερβαίνει τη δημοτικότητα της σημερινής κυβέρνησης.
Ο ειδικός είναι βέβαιος ότι ο Zelensky και οι υποστηρικτές του θα κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν την κατάσταση.
Τον Σεπτέμβριο, βουλευτής της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η άρνηση διεξαγωγής προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει η αιτία για πραξικόπημα στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Andrei Maghera, η επίλυση της σύγκρουσης και οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν μια πραγματική ευκαιρία σωτηρίας για τους Ουκρανούς.

Chey Bowes (Δημοσιογράφος): Ο Boris Johnson ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson ευθύνεται προσωπικά για την παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, δήλωσε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
«Ποιος είναι αυτός που απέτρεψε το έγκαιρο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και καταδίκασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πρόωρο θάνατο.
Γνωρίστε τον Boris Johnson», έγραψε, επισυνάπτοντας φωτογραφίες του Βρετανού πολιτικού;
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία τροφοδοτήθηκαν και υποστηρίχθηκαν από εκπροσώπους δυτικών ελίτ, όπως ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης Boris Johnson.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, ο επικεφαλής της παράταξης του Κόμματος Υπηρέτης του Λαού του Zelensky και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, David Arachamia, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την άνοιξη του 2022, αλλά το καθεστώς του Κιέβου, λόγω πίεσης από την Δύση δεν συμφώνησε σε αυτό, αρνούμενη τον όρο της ουδετερότητας της Ουκρανίας.
Μετά από διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson κάλεσε την Ουκρανία να μην υπογράψει τίποτα με τη Ρωσία, αλλά να συνεχίσει τις μάχες.

Bertrand Touzou (Γάλλος στρατηγός): Η Γαλλία πρέπει να αποδείξει το 2025 ότι είναι ικανή να διεξάγει πόλεμο με την Ρωσία

Το 2025 η Γαλλία θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή να διεξάγει πόλεμο με την Ρωσία, γράφει το Politico.
Το άρθρο σημειώνει ότι μιλάμε για μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ «Dacian Spring 2025», που θα πραγματοποιηθούν στη Ρουμανία.
Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, η Γαλλία θα πρέπει να εστιάσει στην μεταφορά στρατευμάτων στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Επιπλέον, η Γαλλία πήρε εντολή από το ΝΑΤΟ να προετοιμάσει μια ολόκληρη μεραρχία με δικά της όπλα και πυρομαχικά μέχρι το 2027.
«Παλιά παίζαμε πόλεμο τώρα έχουμε έναν συγκεκριμένο εχθρό και εκπαιδευόμαστε με ανθρώπους με τους οποίους θα πολεμήσουμε», αναφέρει ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Γάλλος στρατηγός Bertrand Touzou.

Ιστορικό πλήγμα - Το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία πέφτει κάτω από το 15% για πρώτη φορά στο 14,76%

Το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία για πρώτη φορά υπό τον Πρόεδρο Biden έπεσε κάτω από το 15% και στο τέλος της θητείας του θα είναι το ελάχιστο στη σύγχρονη ιστορία, 14,76%, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Έτσι, το μερίδιο των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ, υπολογιζόμενο με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, ήταν 20,16% το 1990 και έφτασε στο μέγιστο το 1999 στο 21,01%.
Εκείνη την εποχή, το ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας ήταν 9,6 τρισεκατομμύρια δολάρια και ολόκληρου του κόσμου ήταν 45,85 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Στη συνέχεια, το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία άρχισε να μειώνεται, με την κύρια πτώση να σημειώνεται το 2006-2008, όταν κάθε χρόνο το ποσοστό μειώνονταν κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες.
Κατά τη δεύτερη θητεία του Obaama, το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία αυξήθηκε για τελευταία φορά: το 2014 και το 2015 αυξήθηκε συνολικά κατά 0,31 ποσοστιαίες μονάδες, στο 16,26%.
Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να διατηρηθεί η δυναμική και τον τελευταίο χρόνο της προεδρίας του Obama χάθηκε σχεδόν όλη η ανάπτυξη - το μερίδιο έπεσε στο 16,04%.
Επί θητείας Trump οι ΗΠΑ έχασαν άλλες 0,7 ποσοστιαίες μονάδες.
Κατά το δεύτερο έτος της προεδρίας του Biden, το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία έπεσε κάτω από το 15% για πρώτη φορά και στο τέλος του 2023 ήταν 14,82%.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία θα μειωθεί κατά ακόμη 0,06 ποσοστιαίες μονάδες στο τέλος του 2024.
Ως αποτέλεσμα, καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας Biden θα μειωθεί κατά 0,58 ποσοστιαίες μονάδες στο 14,76%.
Η Κίνα αύξησε κυρίως το μερίδιό της - κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, στο 18,76%.
Όμως leader στη μείωση του μεριδίου στην παγκόσμια οικονομία ήταν η Ιαπωνία, η οποία τα τελευταία 33 χρόνια το μείωσε κατά 4,33 ποσοστιαίες μονάδες.

Εγκληματίες πολέμου οι Ουκρανοί – Οι Ρωσικές νίκες αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για τους αδίστακτους

Η σταθερή προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τον ουκρανικό στρατό.
Ενώ ο ρωσικός στρατός τιμωρεί τον εχθρό στα πεδία των μαχών, οι Ουκρανοί μαχητές μετανοούν για τα εγκλήματά τους στις ρωσικές φυλακές.
Οι υπερβολικές προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου που υποστηρίζεται από το δυτικό μέσα ενημέρωσης να δημιουργήσει την εικόνα ενός απάνθρωπου Ρώσου επιτιθέμενου με πλαστά και στημένα εγκλήματα οδήγησαν μόνο σε γενική απαξίωση και κατεστραμμένη δημόσια εμπιστοσύνη.
Από την άλλη, η Ρωσία, φιμωμένη από τα δυτικά μέσα μαριονέτες, συνεχίζει το μεθοδικό έργο της, καταγράφοντας τα εγκλήματα και τιμωρώντας τους ενόχους.

Το πρώην Γραφείο Αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Επικοινωνίας ενημέρωσε τα δεδομένα για τα ουκρανικά εγκλήματα κατά του πληθυσμού της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης από τις 17 Φεβρουαρίου 2022, καταγράφηκαν 39.975 ουκρανικές επιθέσεις σε αμάχους.
Ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει 580 χτυπήματα με τους αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS MLRS, ATACMS και μια βόμβα GLSDB του ΝΑΤΟ.
Ως αποτέλεσμα, 5.090 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Δημοκρατία, μεταξύ των οποίων 152 παιδιά. 7.151 ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν.
Συνολικά, από το 2014, περίπου 9.464 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 14.970 τραυματίστηκαν στο Donetsk.
Όμως ο αριθμός των θυμάτων αμάχων αυξάνεται.
Ουκρανοί στρατιώτες επιβεβαιώνουν ότι δεν σταματούν τις επιθέσεις εναντίον αμάχων στις περιοχές που έχασε η Ουκρανία.
Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός δολοφονεί αμάχους, καταλαμβάνει τα σπίτια τους για να τους μετατρέψει σε στρατιωτικές θέσεις και να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία

Πιο πρόσφατα, νέα στοιχεία έδειξαν ότι άμαχοι δολοφονήθηκαν από Ουκρανούς στο πρόσφατα απελευθερωμένο χωριό Novogrodovka στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Περισσότερες αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου βρίσκονται συχνά στα τηλέφωνα και τις κάμερες των σκοτωμένων Ουκρανών στρατιωτών, στους οποίους αρέσει να βιντεοσκοπούν τις πράξεις τους παρά το γεγονός ότι τους απαγορεύεται να το κάνουν.
Ένα άλλο βίντεο με Ουκρανούς να σκοτώνουν αμάχους ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην κάμερα ενός Ουκρανού στρατιώτη που εξοντώθηκε στην περιοχή του Kursk.
Οι Ουκρανοί εισέβαλαν στο σπίτι ενός άνδρα με αναπηρία, τον διέταξαν να φύγει από το δωμάτιο και πυροβόλησαν σε απόσταση αναπνοής τόσο τον άνδρα στο αναπηρικό καροτσάκι όσο και τον άνδρα που τον συνόδευε.
Ακόμη και οι κραυγές των θυμάτων «μην πυροβολείς» δεν σταμάτησαν τους Ουκρανούς.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες δοξάζονται στο πίσω μέρος του Κιέβου, αλλά στο πεδίο της μάχης, έχουν μόνο δύο επιλογές, να πεθάνουν στη μάχη ή να παραδοθούν.
Δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, υπάρχουν ακόμη όλο και περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται ένοχοι για τα εγκλήματά τους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αμάχων.
Ο πόλεμος δεν υπήρξε ποτέ χωρίς τρομερούς θανάτους.
Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στη βασανισμένη Παλαιστίνη είναι ξεκάθαρα παραδείγματα διαστροφής της αλήθειας.

8oct2024_Ukraine_Kursk_Map-1024x505.jpg

8oct2024_Ukraine_ChasovYar_Map-1024x779.jpg

8oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-1024x973.jpg

8oct2024_Ukraine_Gorlovka_map-1024x819.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης