Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο deal στην εξόρυξη - Η Rio Tinto εξαγοράζει την Arcadium Lithium, έναντι 6,7 δισ. δολ.

Μεγάλο deal στην εξόρυξη - Η Rio Tinto εξαγοράζει την Arcadium Lithium, έναντι 6,7 δισ. δολ.
Η αγοραία αξία της Arcadium Lithium ανέρχεται σήμερα σε 3,31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG
Η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο, η Rio Tinto, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον αμερικανικό παραγωγό λιθίου Arcadium έναντι 6,7 δισ. δολαρίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto, Jakob Stausholm, δήλωσε ότι η αγορά είναι ένα «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Rio Tinto, δημιουργώντας μια επιχείρηση λιθίου παγκόσμιας κλάσης μαζί με τις κορυφαίες δραστηριότητές μας σε αλουμίνιο και χαλκό για την προμήθεια υλικών που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση».
Η αγοραία αξία της Arcadium Lithium ανέρχεται σήμερα σε 3,31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.
Η είδηση της συναλλαγής επιβεβαιώνει την ανακοίνωση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συνομιλίες.

Aπό τους μεγαλύτερους προμηθευτές λιθίου

Εάν η συμφωνία πραγματοποιηθεί, η Rio Tinto θα γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές λιθίου, ακολουθώντας μόνο την Albemarle και την SQM.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rio Tinto, Jakob Stausholm, δήλωσε ότι η αγορά είναι ένα «σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Rio Tinto, δημιουργώντας μια επιχείρηση λιθίου παγκόσμιας κλάσης παράλληλα με τις κορυφαίες δραστηριότητές μας σε αλουμίνιο και χαλκό για την προμήθεια υλικών που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Arcadium Lithium, Paul Graves, δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι «πεπεισμένη ότι πρόκειται για μια ελκυστική προσφορά μετρητών που αντανακλά μια πλήρη και δίκαιη μακροπρόθεσμη αξία για την επιχείρησή μας και απομακρύνει την έκθεση των μετόχων μας στην εκτέλεση του αναπτυξιακού μας χαρτοφυλακίου και τη μεταβλητότητα της αγοράς.
Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς οι εταιρείες εξόρυξης προσπαθούν να εξασφαλίσουν βασικά ορυκτά για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.
Οι τιμές του λιθίου δέχονται πιέσεις λόγω της κινεζικής υπερπροσφοράς, σημειώνει το CNBC.
Οι τιμές του ανθρακικού λιθίου αναφοράς 99,2% έχουν υποχωρήσει πάνω από 20% από την αρχή του έτους σε 10.800 δολάρια ανά μετρικό τόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης