Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανέρχεται στη Βραζιλία το «Χ» μετά τη «συμμόρφωση» του Elon Musk

Επανέρχεται στη Βραζιλία το «Χ» μετά τη «συμμόρφωση» του Elon Musk
Ο μεγιστάνας απέλυσε το προσωπικό της εταιρείας στη Βραζιλία στα τέλη Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας γνωστοποίησε σήμερα (9/10) ότι αίρει την απαγόρευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), καθώς η εταιρεία του Elon Musk κατέβαλε τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί και μπλόκαρε λογαριασμούς που κατηγορούνταν για διασπορά παραπληροφόρησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον δικαστή Alexandre de Moraes, η εταιρεία κατέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 28 εκατ. ρεάις (5,1 εκατ. δολάρια) και συμφώνησε να διορίσει τοπικό αντιπρόσωπο, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Βραζιλίας.
Η Anatel, ο εποπτικός φορέας τηλεπικοινωνιών της Βραζιλίας, έλαβε εντολή να διασφαλίσει ότι η υπηρεσία θα έχει επανέλθει για περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα εντός 24 ωρών.
Ο δικαστής είχε μπλοκάρει την πρόσβαση στην πλατφόρμα διότι το Χ είχε αρνηθεί να απαγορεύσει διάφορα προφίλ που θεωρήθηκε από την κυβέρνηση ότι διέδιδαν παραπληροφόρηση σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2022 στη Βραζιλία.
Υπενθυμίζεται ότι ο μεγιστάνας απέλυσε το προσωπικό της εταιρείας στη Βραζιλία στα τέλη Αυγούστου και έκλεισε το γραφείο στη χώρα.
Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος αυτοανακηρύσσεται «απολυταρχικός της ελευθερίας του λόγου», είχε περιγράψει την κίνηση του δικαστή Moraes να απαγορεύσει αρκετές δεκάδες λογαριασμούς ως κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης