Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η Hezbollah παραμένει στρατιωτικά δομημένη – Η Ρωσία καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Συρία

Zakharova: Η Hezbollah παραμένει στρατιωτικά δομημένη – Η Ρωσία καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Συρία
Τόνισε επίσης ότι η Δύση, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, πυροδοτούν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη (9/10/2021) ότι η Hezbollah εξακολουθεί να είναι οργανωμένη και δεν έχει χάσει την αλυσίδα διοίκησής της παρά τα χτυπήματα του Ισραήλ.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η Hezbollah, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής πτέρυγας, δεν έχει χάσει την αλυσίδα διοίκησης και επιδεικνύει οργάνωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Τόνισε επίσης ότι η Δύση, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, πυροδοτούν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και δείχνουν υποκρισία με την υποστήριξή της στο Ισραήλ, το οποίο προκαλούσε σημαντικές απώλειες αμάχων στον Λίβανο.
«Για άλλη μια φορά, το Ισραήλ παραβίασε κατάφωρα την κυριαρχία της Συρίας εξαπολύοντας πυραυλική επίθεση σε πολυώροφη πολυκατοικία σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Δαμασκού», είπε η Zakharova.
«Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί σε πρακτική ρουτίνας που εφαρμόζεται στη Συρία, τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας», είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι δείχνει την «επιθυμία του Ισραήλ να επεκτείνει περαιτέρω τη γεωγραφία της ένοπλης κλιμάκωσης στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης