Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Ο Vucic αποφάσισε να μην ευχηθεί φέτος στον Putin για τα γενέθλιά του - Τι φοβήθηκε όμως 8 χρόνια μετά...

Σερβία: Ο Vucic αποφάσισε να μην ευχηθεί φέτος στον Putin για τα γενέθλιά του - Τι φοβήθηκε όμως 8 χρόνια μετά...
Ο Scholz ή ο Macron δεν θα εκτιμούσαν μια τέτοια... κίνηση
Ο πρόεδρος της Σερβίας  Alexandar Vucic δεν ευχήθηκε φέτος στον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin για τα γενέθλιά του (σσ. 8/ Οκτωβρίου), σύμφωνα με δημοσίευμα του Danas.
Σύμφωνα με το άρθρο, δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένοι λόγοι για την απουσία ευχών από τον Vucic από τις επίσημες Αρχές του Βελιγραδίου.
«Εδώ και οκτώ χρόνια ως πρόεδρος, [ο Vucic] είχε ευχηθεί για τα γενέθλιά του ρώσου προέδρου την συγκεκριμένη ημέρα.
Δεν υπήρχαν ευχές φέτος. Ο γενναίος φοβόταν ότι ο Scholz ή ο Macron δεν θα εκτιμούσαν μια τέτοια... κίνηση. Ήρωας!" — το δημοσίευμα παραθέτει τα λόγια του Νίκολα Λάκιτς, δημοφιλούς δικηγόρου στη Σερβία.
Ο Λάκιτς πρόσθεσε ότι ο Βούτσιτς ήταν σε στενή επαφή με τον Putin και τώρα μόνο με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Το δημοσίευμα παραθέτει και τα λόγια του Προέδρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος, Parovic. «Τα προηγούμενα χρόνια, τα συγχαρητήρια του Vucic στον Putin ήταν κυρίαρχο θέμα σε όλες τις ειδήσεις και σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια. Ωστόσο, φέτος επικρατεί απόλυτη σιωπή». Δεν αναφέρθηκαν όμως οι λόγοι... 
Νωρίτερα, ο σέρβος ηγέτης είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει για αρκετές δεκαετίες χωρίς ελπίδα επίλυσης. Ο πολιτικός τόνισε ότι η τρέχουσα αντιπαράθεση δείχνει μόνο την έντονη επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να «πολεμήσουν τη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης